x

Battlekat dyster mod Lana Del Rey ved blog-awards

Battlekat dyster mod Lana Del Rey ved blog-awards

Københavnske Battlekat modtager for tiden stor ros i udlandet, og det kan ses ved deres nominering i kategorien "Best Tease Of The Last 12 Months" ved BBC Radio 6 Music Blog Awards. Prisuddelingen sker ved showet nu på fredag den 2. marts. Battlekat battler nu mod kunstnere som Lana Del Rey, Sounds Of Arrows og Savoir Adore.

Battlekat debuterede i 2011, og siden har bandet cementeret deres position som et af de mere omtalte bands på den globale blogscene, og det har nu resulteret i en nominering ved årets BBC 6 Music Blog Awards i kategorien "Best Tease…". Battlekat udgav to numre på deres Soundcloud-profil under den numeriske kode eller alias Just A Number 05272011. Denne mystik var med til at skabe stor interesse på blogscenen, hvor indflydelsesrige sites som Pitchfork og The Fader skrev livligt om bandet.

Bandet løftede sløret for deres identitet ved Spot Festival i Aarhus samme år, hvor de under koncerten – som fandt sted på datoen 27. maj 2011 jævnfør deres dæknavn – oplyste, at de ændrede navn til Battlekat. Denne nytænkende idé om at "gemme" sig bag en ukendt kode er en af grundene for nomineringen af Battlekat til "Best Tease".

De to blogs The Recommander og Drowned In Sound har sammen med en lang række andre blogs stået for udvælgelsen af de nominerede til prisen, hvor kriteriet er: "Vi kan ofte blive set som formidlerne af YouTube-teaser-trailere, hvor vi videregiver "the buzz" til millioner af mennesker omkring på jorden på få sekunder. Vi elsker alle en forsmag, eller en forførende storyline, eller et første blik på et fantastisk album på sin vej frem, så vi hylder "the tease" i al dens storslåenhed."

Det er dog ikke kun i blogsfæren, at man kan finde Battlekat. Sidste sommer gæstede bandet Roskilde Festival og en række større festivaler i Tyskland, Sverige og England. Bandet tog efterfølgende igen til England i forbindelse med udgivelsen af deres debutep "05272011-10242011".

Battlekat arbejder for tiden på en alternativ pladeindspilning, som skal munde ud i et fuldlængde album, der udkommer senere i år.

De nominerede i kategorien "Best Tease…" er: Elliphant, IAMAMIWHOAMI, Battlekat, Savoir Adore, Lana Del Rey og The Sounds Of Arrows.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA