Susanne Sundfør på vej med album og koncerter

Susanne Sundfør på vej med album og koncerter

Den norske sangerinde og sangskriver Susanne Sundfør har netop udsendt sin nye single, "White Foxes", singleforløberen for hendes kommende, fjerde album "The Silicone Veil", som udkommer 26. marts. "White Foxes" var oprindeligt skrevet til den norsk/svenske film "Verden Venter", som har premiere senere på året, men er også med på det nye album.

Det kommende album er opfølger til Susanne Sundførs kritikerroste og velsælgende album "The Brothel" fra 2010, et album som hun lå på den norske albumhitliste med i hele 30 uger, og som solgte over 40.000 eksemplarer i hjemlandet. Albummet var også nomineret til den prestigefyldte Nordic Music Prize 2010, en pris som dog gik til islandske Jónsi og hans album "Go". "The Brothel" fik fem stjerner af GAFFAs Michael José Gonzalez, som blandt andet skrev: "The Brothel er en eminent størrelse, hvor Sundfør dyrker det stille og det storladne i et musikalsk drømmeunivers, der både formår at prikke nænsomt og sætte pulsen i vejret på lytteren med storladne og voldsomme arrangementer."
 
Susanne Sundfør har spillet gentagne gange i Danmark, blandt andet på Roskilde Festival, Spot-festival og Stella Polaris – Night Music Gallery, hun har varmet op for Teitur på en hel turné og været support-navn for Thomas Dybdahl i Store Vega samt spillet egne koncerter i København og Aarhus. I forlængelse af Sundførs nye albumudgivelse besøger hun Danmark to gange dette forår.
 
10.05 Koncerthuset, Studie 2, København
11.05 Musikhuset, Rytmisk Sal, Aarhus
 
Aarhusianske Asbjørn, aktuel med singlen "The Criminal", og hans band, spiller før Susanne Sundfør i både Aarhus og København.

Billetsalget er i gang via Billetlugen.

Susanne Sundfør er inspireret af både jazz, klassisk musik, elektronika, pop og rock, og det hele kan høres i hendes særegne musik, hvor hendes udtryksfulde, sfæriske stemme også spiller en markant rolle. Hun debuterede i 2007 med singlen "Walls" og albummet "Susanne Sundfør", der begge blev store hits i Norge, og året efter fik hun den norske Spellemannspris, den norske Grammy, som årets bedste kvindelige kunstner.

GAFFA Norge har netop interviewet Susanne Sundfør, og interviewet kan du læse her.

Se videoen til "White Foxes":

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA