x

Pladebranchen: U2 er færdige

Pladebranchen: U2 er færdige

Under normale omstændigheder er det mere end svært at få pladeselskabschefer og industri-insidere til at sige deres ærlige mening om aktuelle kunstnere. Men det amerikanske dagblad The LA Times lovede 21 af de tunge Los Angeles-drenge fuld anonymitet, og så kom tungerne på gled, rapporterer bt.dk:

"Tro mig, hun er færdig! Hun kan ikke synge, og hendes liv er en sæbeopera," siger én om Britney Spears, mens Eminem ifølge en anden "har været her nu, og hans tid er omme." En tredje topleder mener, U2 er færdige som topband: "Tiden er ved at indhente dem. Jeg ville hellere have Coldplay på mit selskab."

Rundspørgen førte til en liste over de ti kunstnere, de multinationale selskabers Los Angeles-chefer helst ville have i deres stald. "The 2005 Pop Power List" er domineret af r&b og hiphop – Usher og Alicia Keys ligger nummer et og to – mens Coldplay er ene om at repræsentere rocken på tredjepladsen.

En anden fællesnævner for de ti topnavne er, at de er unge. Pladebranchen har ikke længere tålmodighed til at bygge kunstnere op over lang tid, lyder forklaringen: De skal sælge i første hug - eller finde sig et nyt pladeselskab.

Se listen her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA