x

Öresundsfestival afholdes for første gang

Öresundsfestival afholdes for første gang

"Öresundsfestival" er navnet på den nye festival, som skal binde musiklivet i Øresundsregionen tættere sammen. Festivalens mål er at sætte Københavns og Malmös musikscener i centrum, og at skabe en unik festivaloplevelse for regionens musikelskere.

Festivalens program kommer til at bestå af 40 koncerter, ligeligt fordelt mellem svenske og danske bands. Det er ifølge arrangørerne en festival med nogle af de mest spændende og toneangivende navne fra de to lande, inden for genrerne pop, rock, urban, hiphop, elektronisk, jazz og world. Festivalens scener kommer til at være Kulturbolaget (KB), Babel, Moriska Paviljongeni og omkring Folkets Park, alle i Malmö. Festivalen forløber over to døgn d. 25-26 maj, hvor gæsterne vil kunne opleve interessante navne fra begge lande, og unikke musikalske samarbejder mellem forskellige artister.

Programmet til den nyfødte festival kurateres og bookes af ledende bookere fra de to lande, og er dermed et samarbejde, som ikke er set før i Øresundsregionen. Kuratorgruppen, som planlægger programmet, består af bookere fra de danske spillesteder Vega, Jazzhouse, Bremen, Amager Bio og Rust og de svenske venues Kulturbolaget (KB), Babel og Moriskan.

Fra arrangørernes side er der høje forventninger til festivalens rolle i Københavns og Malmös fremtidige musikliv: "Det er første gang, at musikbranchefolk fra begge sider af Øresund går sammen for at skabe en festival. Med summen af de erfaringer som spillestederne har, er vi sikre på at programmet bliver magisk", siger svenske Nicklas Johansson, der er den ene af de to initiativtagere til festivalen, og som tidligere har været hovedansvarlig for musikprogrammet på den succesrige Malmö Festival.

"Ser man på hele Øresundsregionen, har området et unikt potentiale for musikoplevelser. Med denne nye festival sætter vi fokus på områdets mange koncertsteder, og vores vision er at publikum skal præsenteres for det bedste musik fra begge lande," fortæller danske Johannes Dybkjær Andersson, festivalens anden initiativtager og Kreativ Direktør i musikrådgivningsvirksomheden Volume.

Öresundsfestivalen skal indfri et ønske fra begge sider om at bringe København og Malmö tættere sammen: "Det er konkrete initiativer som dette, der bringer København og Malmö sammen. Forhåbentlig vil det åbne folks øjne for, hvor mange oplevelser, der er at hente på den anden side af sundet," siger overborgmester i Københavns Kommune, Frank Jensen.

Öresundsfestival offentliggør snart de første navne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA