Dansk dokumentar om 22 Pistepirkko

Dansk dokumentar om 22 Pistepirkko

"Et personligt kald, et con amore-projekt" kalder den danske filminstruktør Andreas Haaning Christiansen selv "Sleep Good - Rock Well". I tre år har han fulgt det excentriske finske kult-orkester på nærmeste hold. Blandt andet dækkede han hele 22 Pistepirkkos Europa-turné tilbage i 2001 – i alt 50 koncerter på 50 dage.

Resultatet kan ses på DR2 den 5. august, når Musikprogrammet sætter Christiansens dokumentar på programmet. Ifølge DR er det blevet en film fyldt med masser af live-musik og et personligt portræt af gruppen, der også fortæller "historien om ambitioner, fællesskab, venskab og viljestyrke".

22 Pistepirkko er kendt for at være gode venner, men også for at ryge i totterne på hinanden – særligt kompliceret er brødrene Asko og P.K.'s forhold. Derfor er det meget a propos, når Anja Pil Overby efter filmen inviterer Powersolos Kim og Bo Jeppesen indenfor i Musikprogrammets studie for at fortælle om at være brødre i et rockband. Medvirkende er også "Sleep Good – Rock Well"s instruktør Andreas Christiansen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA