x

Stella Polaris lige om hjørnet – nu med compilation

Stella Polaris lige om hjørnet – nu med compilation

Grønt græs, sommersol og svalende chillout-beats er en vindende kombination. Det indså en flok driftige århusianere allerede i 1998, og siden har det udendørs heldagsarrangement Stella Polaris været en årligt tilbagevendende begivenhed. Således også i år, hvor Vennelystparken i Århus og Østre Anlæg i København lægger plæner til - henholdsvis den 6. og 7. august, med Pete Gooding, Opiate og Lulu Rouge blandt navnene på plakaten.

I år følger Stella Polaris imidlertid arrangementet op med en cd. De to arrangører, Nicka og Kalle B, har sammen med dj'en og produceren Buda fra Banzai Republic samlet en compilation med både hjemlige og udenlandske producere. Navne som Opiate, Trentemøller og James Holden leverer køligt rislende lyddråber på Stella Polaris, som er i butikkerne den 9. august.

– Idéen opstod nærmest ud af det blå. ”Ja, selvfølgelig skal vi da lave en compilation.” Det viste sig naturligvis at være sværere end som så, men vi fik styr på det, og vi er godt tilfredse med det færdige produkt, fortæller Nicka, som også selv yder musikalsk bidrag undervejs. Et af numrene er således et Stella Polaris Allstars Remix af Tina Dickows "Break Of Day".

- Da vi skulle vælge numre, startede vi med at ringe rundt til alle dem, vi kendte, og skrige på tracks. Da vi senere havde samlet omkring 20 numre, begyndte vi at vælge ud, og det kom ganske naturligt, hvordan sammensætningen skulle være, fortsætter Nicka.
Cd'en skal nu ud og konkurrere på det mildest talt overfyldte marked for chillout-compilations. Hvad gør netop Stella Polaris-opsamlingen speciel i forhold til de andre?

– Mange folk kender konceptet og ved, hvad Stella Polaris står for på grund af arrangementerne. Og så har vi bevidst ikke valgt en masse indlysende numre, som findes på alle mulige andre compilations i forvejen. I stedet har vi produceret en del tracks selv og fået spritnyt materiale fra flere danske kunstnere, som er lige ved at breake, men som det brede publikum ikke har fået øje på endnu. Det får de så chancen for her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA