x

Nyt Kate Bush-album sandsynligvis klar i november

Nyt Kate Bush-album sandsynligvis klar i november

Så kan Kate Bush-fans endelig sætte et stort kryds i kalenderen. Den danske afdeling af hendes pladeselskab EMI oplyser, at hendes kommende album - det første i 12 år - er færdigindspillet og efter al sandsynlighed udsendes 7. november.

Det nye album har ifølge den uofficielle fanhjemmeside katebushnews.com været undervejs siden 1999 og har bidrag af Bushs mangeårige trommeslager Stuart Elliott, den tidligere Japan-bassist Mick Karn, jazzpercussionisten Peter Erskine samt London Metropolitan Orchestra, der spiller orkesterarrangementer af nu afdøde Michael Kamen, som arrangerede strygere for et væld af pop- og rockmusikere, blandt andet Metallica.

Kate Bush har ikke udgivet et album siden 1993's ”The Red Shoes” og har siden da ført en temmelig tilbagetrukket tilværelse uden koncerter og stort set uden interviews eller offentlig optræden. Det engelske musikblad Q fik dog et interview med hende i 2001 i forbindelse med, at de gav hende ”best classic songwriter”-prisen, som hun også tog imod ved prisshowet. Ligeledes fik hun i 2002 den eksklusive sangskriverpris Ivor Novello Award, og ved en David Gilmour-koncert samme år gæsteoptrådte hun på ”Comfortably Numb”, hendes første liveperformance i næsten 15 år.

Kate Bush brød massivt igennem i 1978 - som 19-årig - med singlen ”Wuthering Heighs” og debutalbummet ”The Kick Inside”, der straks slog hende fast som en yderst original, eventyragtig sangerinde og sangskriver. Op gennem firserne udgav hun en række markante album og singler, blandt andet lp'en ”Hounds Of Love”, hvis titelnummer for nylig blev et hit med den engelske gruppe The Futureheads. Siden er der blevet længere og længere mellem hendes udspil, og ifølge mange kritikere og fans er kvaliteten dalet en kende. Så det bliver spændende at høre det nye udspil.

Den lange ventetid på det nye album har ligefrem resulteret i en roman, John Mendelssohns ”Waiting For Kate Bush”, om en fans fanatiske besættelse af sangerinden og hans utålmodighed efter hendes næste album. Bogen kan købes i GAFFA Shop, og man bør jo nok få den læst, inden det nye album er på gaden.

Og så kan vi lige minde om, at Kate Bush har et fansite ved navn gaffa.org – opkaldt efter hendes sang "Suspended In Gaffa".


Bush-fansitet gaffa.org

Katebushnews.com


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA