x

Nordisk Film køber Billetlugen

Nordisk Film køber Billetlugen

Nordisk Film, der blandt andet står bag utallige biografer og er en del af medievirksomheden Egmont, har opkøbt kulturbilletvirksomheden Billetlugen.dk for et tocifret millionbeløb. Nordisk Film har købt 100 procent af aktierne og skal udvide forretningen til svenske og norske kulturbrugere.

Om opkøbet udtaler Christian Lund, digital direktør i Nordisk Film, i en pressemeddelelse: "Vi har længe haft Billetlugen i kikkerten. Det er en sund digital forretning med stort vækstpotentiale indenfor et område, hvor vi i forvejen driver succesfuld forretning. Vi vil sammen med Billetlugen realisere en ambitiøs vækstplan i Danmark og det øvrige Skandinavien."    

Billetlugen kom til verden for at skabe konkurrence på det danske marked for kulturbilletter og har haft en markant vækst i 2011, hvor omsætningen steg med 38 procent. Billetlugen.dk sælger årligt billetter for 750 millioner kroner gennem onlineportalen, der beskæftiger 50 ansatte. I Norge og Sverige har selskabet etableret sig under navnene Billettportalen.no og Biljettforum.se.

"Vi er en nordisk underholdningsvirksomhed, der hele tiden afsøger nye forretningsmuligheder. Eventmarkedet er vækst, og vi vil gerne udvide vores dialog med skandinaviske forbrugere der efterspørger kvalitetsunderholdning uden for hjemmet. Nordisk Film håndterer i dag over 13 mio. biografbilletter årligt i Norden via Kino.dk, Filmweb.no og vores biografer. Det er oplagt, at vi nu udvider med billetter til koncerter, teatre, forlystelsesparter og events, og vi mener, at Billetlugen er den rigtige virksomhed til at forfølge denne strategi," udtaler Nordisk Films administrerende direktør, Allan Hansen.

Om samarbejdet med Nordisk Film siger den administrerende direktør i Billetlugen.dk, Jeppe Michael Jensen: "Adgangen til medier og viden om markedsføring bliver stadigt mere væsentligt for os og vores samarbejdspartnere. Vi betragter derfor Nordisk Film og moderselskabet Egmont som det perfekte match for os og er sikre på, at vi med en ny stærk ejer i ryggen får endnu bedre muligheder for at forfølge vores ambitioner om at blive den ledende billetdistributør i hele Skandinavien."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA