x

Efterklang spiller nyt album i Sydneys Operahus

Efterklang spiller nyt album i Sydneys Operahus

Efterklang har netop offentliggjort, at de vil holde verdenspremiere på deres kommende, fjerde album et ganske spektakulært sted, nemlig Sydneys Operahus, tegnet af den danske artitekt Jørn Utzon, som modtog den meget prestigefyldte arkitekturpris Pritzker Prize for værket. Koncerten finder sted 26. maj, hvor albummet bliver spillet fra start til slut, og Efterklang bliver akkompagneret af Sydneys Symfoniorkester.

Efterklangs bassist og manager Rasmus Stolberg fortæller:

– De spurgte os i september 2011, om vi ville komme og spille med deres symfoniorkester. På det tidspunkt var vi lige gået i gang med at indspille vores næste album og havde besluttet os for, at der ikke skulle være nogen deadline, så vi var lige ved at sige nej tak, men blev så enige om, at vi nok hellere måtte sige ja tak til sådan et stort tilbud, og så arbejde frem mod, at vi kunne spille de nye sange ved koncerten. Selvom der jo så pludselig var en meget skarp deadline.

– Vi synes, det er meget stort, og vi er meget stolte. Men vi er samtidig også meget fokuserede, spændte og lidt skræmte, for vi skal jo spille et album, som ikke engang er færdigindspillet endnu, og vi skal også have arrangeret sangene for orkester. Men jeg har nu en god mavefornemmelse af det hele.

Kan du afsløre lidt om musikken på jeres næste album?

– Albummet kommer til at hedde "Piramida". Det bliver igen et helt nyt tag på Efterklangs univers. Det er måske lidt mere eksperimenterende end vores sidste album, "Magic Chairs", men samtidig er det også mere klart i udtrykket. Vi har aldrig skrevet så mange sange til et album før, og for første gang er vi nødt til at sortere sange fra, men jeg tror, albummet bliver på omkring 10 sange. Blandt gæsterne er amerikanske Peter Broderick og tyske Nils Frahm. Det udkommer efter planen efter sommeren, og så regner vi med at følge det op med en turné både i Danmark og udlandet.

Efterklang offentliggjorde i sidste måned, at deres trommeslager, Thomas Husmer, forlod gruppen i al fredsommelighed for at fokusere på et mere hjemligt liv. På det nye album bliver trommerne spillet af amerikanske, Berlin-bosatte Earl Harvin, der blandt andet spiller med Tindersticks og også har arbejdet med Air.

Ved koncerten i Sydney bliver Efterklang – som nu består af Casper Clausen (sang, slagtøj), Mads Brauer (elektronik) og Rasmus Stolberg (bas, guitar) – ud over Sydneys Symfoniorkester ledsaget af Peter Broderick (klaver), Katinka Fogh Vindelev (kor) og Toby Dammit (trommer). Amerikanske Toby Dammit har blandt andet spillet med navne som Iggy Pop og Rufus Wainwright.

Orkesterarrangementerne til koncerten bliver skrevet af Missy Mazzoli (Kronos Quartet, Victoire), Karsten Fundal (Under Byen, Choir of Young Believers og Efterklangs "Parades") og Daniel Bjarnasson (Sigur Rós, Múm). Sydneys Symfoniorkester bliver dirigeret af Matthew Coorey.

Se Efterklang fremføre "Cutting Ice To Snow" med DR Underholdningsorkestret i Koncerthuset september 2008:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA