Nyhed

Billy Talent til Vega

Den canadiske punk-rock-gruppe indtager Lille Vega lørdag den 23. juni

Punkbandet Billy Talent vender tilbage til Danmark efter fem år, hvor de sidst gav koncert på et udsolgt Train i Aarhus. Gruppen indtager Lille Vega fredag den 23. juni, og man kan krydse fingre for, at bandet vil give en forsmag på deres kommende album, som forventes at udkomme i juli.

Bandet blev dannet i 1993 og består i dag af Benjamin Kowalewicz, Ian D'Sa, Jonathan Gallant og Aaron Solowoniuk. De gik oprindeligt under navnet Pezz, som hurtigt blev et lovende navn i undergrunden i Toronto, Canada. I 1999 udgav de deres debutalbum "Watoosh!", hvorefter gruppen skiftede navn til Billy Talent grundet den amerikanske pendant.

Lyden begyndte derefter at gå i en mere aggressiv, punket retning. Gruppen opfordrede radioværtinden Jen Hirst til at se dem optræde ved en koncert, hvor hun fandt interesse for bandet. Det viste sig at være en god opfordring, da Hirst senere blev hyret ved Warner Music Canada. Forbindelsen gav bandet en mulighed for at arbejde sammen med produceren Gavin Brown og fik en demoaftale med selskabet.  


Under det nye navn steg interessen for bandet kraftigt, og de udsendte deres selvbetitlede toer i 2003. GAFFAs Erik Barkman Petersen gav albummet fire stjerner og skrev: "En fin debut – og et velfortjent lods i pop-punkens røv." 

Albummet blev en kommerciel succes, som siden hen er blevet slået fast med de efterfølgende to album "Billy Talent II" fra 2006 og senest "Billy Talent III" fra 2009.

Bandet har ændret stil og udviklet sig fra album til album, men bliver oftest sammenlignet med bands som Rage Against The Machine, Refused og Fugazi. Blandingen mellem emo, indie og punk har skabt en særegen lyd for Billy Talent, som nu kan opleves i Lille Vega den 23. juni.


Billetsalget er startet, og billetter kan købes via GAFFA Live

ANNONCE