Nyhed

A Hawk And A Hacksaw gæster Danmark i weekenden

Den amerikansk folk-duo fremfører deres soundtrack til ”Shadows Of Forgotten Ancestors”, når de gæster Danmark i weekenden

Trommeslageren Jeremy Barnes og violinisten Heather Trost alias A Hawk And A Hacksaw gæster Danmark i weekenden, nærmere Global i København og Atlas i Aarhus den 17. og 18. marts. Her vil de fremføre deres soundtrack til den russiske filmklassiker "Shadows Of Forgotten Ancestors", som samtidig vil vises på en storskærm.

Filmen "Shadows Of Forgotten Ancestors" er instrueret i 1964 af Sergei Paradjanov. Filmen fortæller historien om en ung bonde, der gifter sig med datteren af den mand, som dræbte hans far. Siden mister han sin udkårne og ryger ind i en ond og land spiral af tristesse, inden han gifter sig igen – med tragiske konsekvenser.

A Hawk And A Hacksaw startede ud som et én-mandsprojekt kun bestående af Barnes. A Hawk And A Hacksaw udgav det selvbetitlede debutalbum i 2002, som blev soundtrack til dokumentaren "Zizek!". I 2004 udkom andet album "Darkness At Noon", som blev indspillet i England, Tjekkiet og New Mexico, og det var under indspilningerne at Barnes mødte Trost.  I 2005 mødte den nye duo bandet Beirut, og de medvirkede på Beiruts album "Gulag Orkestar". Det var i forbindelse med samarbejdet med Beirut, at bandet for alvor blev kendt.


"The Way The Wind Blows" er tredje album fra gruppen, som i 2007 var med til at indtjene bandet et legat fra CMN fra Englands Kunst Råd. Legatet gav gruppen råd til at kunne lave et samarbejde med den ungarske folk-gruppe The Hun Hangár Ensemble, hvor Barnes og Trost endte med at bosætte sig i Budapest i to år.

Senest udsendt bandet albummet "Délivrance", der har fået flotte anmeldelser i internationale magasiner som NME og Pitchfork. Her kan man endnu engang opleve gruppens unikke fusion af amerikansk intellektuel indie og østeuropæisk lokal klezmer.   

Billetter til koncerten Global den 17. marts kan købes her, mens koncerten på Atlas den 18. marts kan købes via GAFFA Live.


ANNONCE