x

DR lancerer dansk videohitliste

DR lancerer dansk videohitliste

Liga.dk er navnet på en ny seerbestemt videohitliste udelukkende med dansk musik, der lanceres som en del af DR's nye ungdomsflade 18. august. Programmet sendes hver torsdag og varer en halv time, hvor man hver uge vil kunne se de fem videoer, der ligger på listen samt tre kandidater til den kommende uges liste. Vært på programmet er Kristian Leth (billedet), der tidligere har været vært på Missionærerne på P3, og han er ivrig for at understrege, at dette ikke er en ny Boogie-liste:

- Vi vil så langt væk fra teenageverdenen med bling-bling og sladder som muligt. Vi vil lave et seriøst musikprogram, der ligger tættere på Musikprogrammet, hvor folk ser med ikke bare for at se videoer, men også for at lære mere om kunstnerne.

Selvom det er en videohitliste, så har redaktionen bag Liga.dk valgt, at musikken er vigtigere end en flot video. Så man er ikke garanteret en kandidatplads i programmet, bare fordi man har brugt en formue på sin video. - Hver af de sange, vi vælger ud, skal have potentialet til at blive udvalgt som Ugens Uundgåelige på P3, siger redaktør på Liga.dk, Martin Kunzendorf, om kriteriet for udvælgelse af kandidater til programmet.

Om begrundelsen for at lancere en hitliste med dansk musik siger Kristian Leth: - Jeg er ikke sikker på, at man kunne have gjort det for to år siden. Men den danske musikscene er lige nu stærkere, end den har været længe, og det danske musikpublikum er blevet mere åbent for alternativ dansk musik. Desuden vil vi gerne være med til at vise, at der er et stærkt musikermiljø herhjemme, hvor folk støtter hinanden og arbejder sammen.

På programmets webside vil man naturligvis kunne stemme på ugens videoer, men samtidig vil man også kunne lære mere om dansk musik. - I et forsøg på at skabe et bånd mellem musikerne og deres fans vil vi lade nogle danske bands anbefale nogle nye danske navne. Derfor vil vi blandt andet lave nogle indslag, hvor bands fortæller om andre bands, så eksempelvis Diefenbach kan fortælle, hvorfor de synes, Spleen United er fede, fortæller Kunzendorf.

Liga.dk kan ses hver torsdag fra 16:00-16:30 på DR1 og har premiere 18. august.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA