Nyhed

KarriereKanonen efterlyser nye demoer

Så er det tid til at brænde cd'er, hvis du ligger inde med gode dansksprogede sange

DR efterlyser til KarriereKanonen 2006 seks nye navne, der hver ligger inde med to sange, som har potentiale til at blive radiohits på DR's to landdækkende kanaler P3 og P4. Med andre ord efterlyses musikalske talenter, der genremæssigt kan spænde lige fra den akustisk baserede sanger/sangskriver-tradition over rock og pop til electronica og rap.

Reglerne for indsendelse af demoer er de samme som de foregående år: Sangenes tekster være på dansk, sangene må ikke have været udgivet tidligere, og musikken må ikke rumme samples, der mangler clearing af rettigheder. Det er desuden et ønske, at de deltagende navne ikke tidligere har udsendt plader på andet end eget selskab.

De seks udvalgte navne vil få mulighed for at indspille to sange i et professionelt studie, de vil få deres to sange i rotation én måned på enten P3 eller P4, og de vil modtage professionel vejledning med arbejdet med materialet, både før og under arbejdet i studiet. Sangene vil desuden blive samlet og udgivet på en cd fra KarriereKanonen 2006.


Bandet Sticky (billedet) er et af de seks bands, der medvirker i KarriereKanonen 2005. Om udbyttet af deres deltagelse siger bassist og tekstforfatter Kasper Duus: – Vi har helt sikkert kunnet mærke, at vi er blevet mere interessante, efter at vi har fået Statsradiofonien i ryggen. Normalt ville pladeselskaberne ringe efter security-folkene, hvis vi troppede op med vores demo, men nu bliver vi inviteret indenfor og får kaffe. Vi har haft seriøse tilbud fra pladeselskaber, men vi har ikke skrevet under på noget endnu.

Sticky har i juli fået en del airplay med singlen "Dumsmart Rumfart", men det er svært for bandet at vurdere, hvor populære sangen har gjort dem: - Det sære ved at blive spillet i radioen er, at man ikke kan se folks reaktion. Så vi ved jo ikke, om folk angriber deres radio med våben, når de hører os.

Men vi har fået rigtig mange besøgende på sticky.dk, og vi håber da, at KarriereKanonen kan give os et skub i retningen af verdensherredømme - eller en gratis øl i ny og næ.
Omkring halvdelen af de tidligere deltagere har fået pladekontrakt inklusive navne som Rasmus Nøhr, Johnny DeLuxe og Tue West. Demoer skal indsendes til Danmarks Radio senest 1. september.


Stickys hjemmeside

ANNONCE