De bliver store i 2012: Rasmus Thude

De bliver store i 2012: Rasmus Thude

Den unge sanger er en af de 12 danske kunstnere på GAFFAs liste "De bliver store i 2012", og derfor har vi talt med ham.

Hvordan vil du beskrive din musik?

- Intelligent kæk popmusik med den unægtelig gode danske melodi og et amerikansk flow.

Hvor finder du din musikalske inspiration?

- Jeg tænker musik hele tiden. Kan ikke sidde stille, og mange af mine bedste sange kommer på cykelture gennem København. De mest spillede artister på min iPod er: MJ, Usher, Trey (Trey Songz, red.), Chris B (Chris Brown, red.), John Legend og Beyoncé.

Frisk pust over det danske pop-landskab

Kan du fortælle lidt om den plade som udkommer i 2012 og vejen til pladen?

- Det bliver et frisk pust over det danske pop-landskab. Det bliver pop, man ikke kan fucke med. Jeg tror én af de ting, der kommer til at være mit kendetegn er, at jeg prøver at forene min meget amerikanske musiksmag med den traditionelle danske måde at skrive fantastisk melodiøst pop-musik på.

- Indtil videre har det været en vild rejse! Jeg har lært meget om mig selv og haft modvind og medvind, men det har gjort mig utrolig stærk, og jeg takker de højere magter for at jeg kom ind i branchen på netop dette tidspunkt.

Satser du på en international karriere?

- Ja. Det kan siges så kort.

X Factor gjorde ingenting for mig professionelt

Hvordan var vejen fra X Factor til musikbrancen? Har det gjort en forskel for din solokarriere, at du på forhånd havde været deltager i X Factor?

- X Factor gjorde ingenting for mig professionelt. Det var mit hårde arbejde med min musik i årene før og året der fulgte, der gjorde, jeg kom i pladebranchens søgelys igen.

Hvordan opstod YouTube-forvekslingen mellem dig selv og Justin Timberlake? Frygter du, at du kommer til at blive set som en dansk Timberlake-kopi?

- Omkring nytår sidste år blev min sang "LLL" omdøbt til "Take You Down" af en fyr på et piratsite, og så eksploderede det bare. MTV US blowede det helt op, og pt. har min sang over 4 millioner YouTube-views, og der er stadig heftig diskussion derinde!

- Haha, jeg spillede faktisk mine første mange jobs sidste år som "Danmarks Justin Timberlake", men nej. Jeg tror ikke det kommer til at forfølge mig. Det vil Danmark høre, når jeg udgiver min næste single i foråret. Jeg er meget bred som kunstner og sangskriver, og jeg glæder mig til at overraske lidt hver gang. Jeg føler mig fuldstændig klar.


Fakta:
Navn: Rasmus Thude
Alder: 22
Uddannelse: STX
Hjemby: Randers

Læs de øvrige artikler i GAFFAs serie "De bliver store i 2012" i GAFFAs artikelsektion.

Se musikvideoen til Rasmus Thudes "Til Månen Og Tilbage":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA