x

LJUD afslører to internationale scoop

LJUD afslører to internationale scoop

De århusianske koncert-arrangører LJUD besluttede sidste år at starte et pladeselskab for at udgive eksklusive 7"-singler med kendte udenlandske kunstnere fra den alternative del af musikscenen såvel som nyere danske navne. Idéen var, at opmærksomheden LJUD ville skabe med udgivelserne af de kendte internationale navne ville komme de mindre danske kunstnere til gode og hjælpe dem med at få hul igennem til udlandet.

LJUDs to første singler udkom i slutningen af sidste år. De var med henholdsvis Jason Forrest (aka Donna Summer) og århusianske Per Hoier, og nu er selskabet så småt klar med tre nye 7”-skiver.

Hovedattraktionerne på disse kommende udgivelser er de to udenlandske navne Kid606 og DAT politics (billedet), der begge hører til i electronica-genrens absolutte superliga og må betragtes som sande scoop for det århusianske label. Dertil kommer amerikanske Drop The Lime samt Snöleoparden, der er et obskurt Århus-navn, som alene at dømme udfra det faktum, at LJUD er interessede i enmandsprojektets musik, må forventes at være ganske spændende.

* Snöleoparden er Jonas Stampe, der har arbejdet med grupper som Mofus og Varano, blandt andet spiller sitar og marimba og - efter LJUDs udsagn - for nylig har været i Pakistan for at studere musik.

* Kid606 er Miguel Depedro - et af electronica-genrens største ikoner siden årtusindskiftet. Han er født i Venezuela, men opvokset i USA og ikke bange for at udfordre publikum eller mutere musikalske genrer. Foruden et utal af egne udgivelser står han bag pladeselskaberne Tigerbeat6 og Violent Turd. Kid606 udgiver her i august et nyt album med titlen "Resilience", og han har pt. en ny ep ude kaldet "Spanish Song".

* Drop The Lime er L. Venezia fra New York. Han står bag et eklektisk elektronisk udtryk ikke helt ulig Kid606s og er til hverdag meget passende at finde på Depedros Tigerbeat6-label.

* DAT politics er et andet af electronica-genrens største og mest interessante navne her i det tredje årtusind. Den franske trio gør i legesyg, super-melodisk computer-pop med masser af skøre indfald, og de har deres eget label, Skipp, som blandt andet har udsendt Goodiepal/Mainpal Inv-pladerne "Narc Beacon" og "Nag Nag Beacon".

De tre nye LJUD-singler - den ene en split mellem Kid606 og Drop The Lime - forventes ude omkring september-oktober og vil kunne erhverves i alle velassorterede vinyl-butikker samt gennem LJUDs hjemmeside, hvor man også kan købe og lytte til deres første to udgivelser.

Mere LJUD


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA