Nyhed

NightSpot præsenterer kunstnere til de sene nætter

Spot Festival byder sammen med Train på NightSpot med Linkoban, dj’en Dixone, Er Du Dum Eller Hvad og Slagsmålsklubben

Spot Festival og spillestedet Train går sammen om NightSpot, som fortsætter feststemningen og mere livemusik, når festivalen om fredagen er gået på hæld. NightSpot kan nu præsentere Linkoban, dj'en Dixone, Dj Er Du Dum Eller Hvad og svenske Slagsmålsklubben.

Fællesnævneren for Trains natlige arrangementer er fest i alle afskygninger, hvor NightSpot kan løfte sløret for et program med live-acts og djs fra både ind- og udland. Missionen med NightSpot er at få festivalfølelsen fra Spot ud i natten og stadig bibeholde kvalitetsniveauet og idégrundlaget, fortæller Morten Løwenstein fra Train.

NightSpot starter omkring midnat, hvor der fredag er lagt op til en festlig nat med klubmusik i alle genrer, og det er blevet til fire kunstnere, som skal sikre feststemningen.


Dj Dixone hedder rigtigt Anders Dixen, og har arbejdet sammen med en masse forskellige kunstnere og har udgivet musik på selskaber som Mad Decent og Palms Out. Han er vild med bas, og han kombinerer det i en musik, der konstant søger efter nye og interessante lyde. Sin genre kalder Dixone for Tropical Bass, hvor man finder spor af genrer som kuduro, bailefunk, moombahton, cumbia og house, og selvfølgelig en masse elektronisk bas.

Dj Er Du Dum eller Hvad startede med at indtage det københavnske clubmiljø i midten af 00'erne, og han har nu etableret sig som en eftertragtet dj i Danmark. Han har spillet back to back med Breum, Tue Track, Savage Skulls og mange andre, heriblandt Suspekt, hvor han har opvarmet for dem af to omgange. Er Du Dum Eller Hvads sæt er uforudsigeligt, og kan indeholde alt fra Indiana Jones-temaer til Beyonce.

Linkoban (billedet) er en forholdsvis ny dansk rapper, som bliver udgivet af Lucy Loves pladeselskab Superbilion Records. Musikvideoen til singlen "Like This" blev offentliggjort via Youtube onsdag den 1. februar, og er instrueret af Lucy Love. Da Lucy Love var på dansk turné i efteråret 2011 var Linkoban med som opvarmning, hvor hun optrådte med "Like This" inden Lucy Love startede sin koncert. Linkobans lyd er en hybrid af tung bas og dancehall, hvilket fremgår tydligt fra singlen "Like This".


Slagsmålsklubben blev dannet ved et tilfælde under en øvesession i et punkband fra en lille by i Sverige. Med deres rå og melodiøse elektromusik har gruppen fået en fod inden for på den internationale scene, og er signet på franske Kitsuné. Gruppen udgiver "The Garage" i den snareste fremtid, hvor de med en moden, men stadig rå lyd er klar til at indtage NightSpot.

Det bliver dog ikke en helt almindelig natklub-oplevelse man kan forvente til NightSpot, hvor det visuelle aspekt fra festivalen vil bliver overført til NightSpot.

"Fordi oplevelsen af at være på Train om natten skiller sig ud fra de fleste andre, er det visuelle aspekt ofte i fokus. Det samme er tilfældet til NightSpot hvor lokale kunstnere og vj's vil udsmykke rummet og gøre oplevelsen total", fortæller Løwenstein.


Leder af Spot Festival, Gunnar Madsen udtaler: "Train har flere gange været med til afviklingen af Spot, og vi er glade for at de endnu engang vil åbne dørene for publikum til dette arrangement – vi synes deres nye initiativ og projekt fint understøtter Spot Festivalens profil."

NightSpot er gratis med Spot-armbånd.

Tak Rock!-vinder


Og nu til noget lidt andet i Spot-regi: Fredag den 30. marts giver Tak Rock! en række upcoming bands muligheden for en plads i Spot Festivalens program, og derfor inviterer festivalen til bandbattle i Pumpehuset i København. De forskellige bands skal overbevise en jury, bestående af folk fra Spot Festival og Pumpehuset, om hvilket Tak Rock! band, der skal inviteres på scenen til Spot. "Der er rigtig meget lovende rocktalent i Tak Rock!-basen, så vi regner med at få et luksusproblem, når vi skal vælge. Men vi går efter et band, der forener originalitet og kvalitet. Et selvstændigt kunstnerisk udtryk er altafgørende," udtaler Michael Callesen fra Spot Festivalen. 

Til at runde aftenen den 30. marts af vil Raven & Chimes fra New York spille deres første koncert i København. Bandet modtog i 2007 ros fra Leonard Cohen efter udgivelsen af debuten "Reichenbach Falls", der er produceret af Howard Billerman (eks-Arcade Fire).

Billetter til Spot Festival kan købes via GAFFA Live


ANNONCE