x

Sidste Ambulance vandt Starfighters

Sidste Ambulance vandt Starfighters

Det blev Roskildebandet Sidste Ambulance, der vandt talent-konkurrencen Starfighters, der bliver arrangeret i et samarbejde mellem Skanderborg Festival, DR TV’s Boogie, DR P3 og GAFFA.

Sidste år var det electropopgruppen Hookah, der sejrede, men i år var det altså Sidste Ambulance, som er en dansksproget udgave af elektronisk musik a la Röyksopp udført med en cool tilbagelænethed, der løb af med sejren.

Vinderen blev kåret på Skanderborg Festivals upcoming-scene Den Blå Planet onsdag nat, hvor de 8 deltagende bands, udvalgt gennem de omtalte medier, spillede på festivalens første dag.

De 8 grupper var Cecilie Noreng Band, Caufield, Klark, Sidste Ambulance, Pleaser, Saline Gift, Källing og The Larsen Orchestra.

Dommerkomitéen bestående af en repræsentant fra hver af de nævnte arrangører motiverede valget af Sidste Ambulance med dets originalitet og lagde vægt på, at bandet havde et nyskabende elektronisk arrangement til deres dansksprogede tekster.

Andenpladsen gik til Cecilie Noreng Band, hvis frontfigur minder ikke så lidt om en mere udadvendt og energisk udgave af Randi Laubek, og nr. 3 blev det spændende og fascinerende band Källing, hvis sangerinde Tine Kjærs stemme giver mindelser om blandt andre Tys Tys' sangerinde Maria Laurette Friis' skingre vokal og TV2's Steffen Brandts nærmest snakkende sang.

Sidste Ambulance er nu sikret en pladekontrakt til en værdi af 300.000 kroner til indspilning og udgivelse af debutalbummet, spilletid på Skanderborg Festivals største scene Bøgescenerne, både på lørdag og næste år. Og endelig vandt bandet en fotosession til en værdi af 25.000 skænket af GAFFA. Nr. 2 og 3 vandt en optræden på festivalen på fredag på henholdsvis Rytmehans-scenen og den lidt mindre Den Blå Planet.

Dommerkomitéen uddelte også en række fiduspokaler – i form af whisky – til medlemmer fra bands, der gjorde et særligt indtryk på dommerne.

De gik til følgende:
Bedste vokalist: Cecilie Noreng, Cecilie Noreng Band
Bedste guitarist: Christian Larsen, The Larsen Orchestra
Bedste trommeslager: Mads Beldring, Källing
Bedste bassist: Andreas Pallisgaard Hansen, Sidste Ambulance
Bedste keyboardspiller: Jesper Andersen, Caufield


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA