Nyhed

Rufus Wainwright i gribende duet med far

Både Martha og Rufus medvirker på kommende album fra Loudon Wainwright III

I dag er afkommet formentlig bedre kendt i en bredere offentlighed end 65-årige Loudon Wainwright III; Rufus Wainwright har fejret triumfer med ikke mindst "Want One" (2003) og "Want Two" (2004), og de senere år har lillesøsteren Martha Wainwright også markeret sig som seneste skud på det musikalske stamtræ.

Loudon har imidlertid udgivet plader siden "Album 1" fra 1970, og 16. april er han aktuel med det eftertænksomme udspil "Older Than My Old Man Now", hvor han gør status over livet so far - inklusive skilsmissen fra børnenes mor, sangerinden Kate McGarrigle, tilbage i halvfjerdserne og et ikke uproblematisk forhold til børnene sidenhen.

Undertegnede har smuglyttet, og kan afsløre, at der er tale om en lejlighedsvist særdeles stærk og personlig omgang, hvor Tom Lehrer-inspirerede, satiriske ting som "I Remember Sex" (i duet med Dame Edna Everage!) og "My Meds" figurer side om side med smertelige personlige bekendelser som "In C" og "The Days That We Die".


Sidstnævnte er en duet med Rufus, og portrætterer far og søns forsøg på at finde hinanden, inden det er for sent: "When did it start? How did it go wrong? Why in this world can't We get along / Each victory should be good news, but when I have to win / You're the one that I lose".

Både Martha og Rufus medvirker desuden på åbneren "The Here & the Now", som er sangskriverens forsøg på at koge sin selvbiografi ned til tre et halvt minut, og også Ramblin' Jack Elliott dukker op på albummet, som er Wainwrights første i to år og altså udkommer i næste måned.

ANNONCE