x

Roskilde Festival har stort overskud

Roskilde Festival har stort overskud

I går, på Foreningen Roskilde Festivals generalforsamling, kunne bestyrelsen fremlægge sidste års regnskab - og det ser godt ud. Faktisk er 2011's overskud på 19,6 millioner kroner kun overgået af 2009's 20,4 millioner. 

Overskuddet er resultatet af en udsolgt og, ifølge bestyrelsen, afviklingsmæssigt vellykket festival med over 120.000 deltagere. Foreningen retter en tak til de mange frivillige, som har været en væsentlig grund til det flotte resultat. Og trods større omkostninger til oprydning på grund af meget regn om lørdagen kunne festivalen stadig vise sit næststørste overskud.

"Det er fantastisk, at vores 30.000 frivilliges indsats nu har resulteret i et så flot overskud, så Roskilde Festival igen i år kan gøre en forskel for andre mennesker gennem vores donationer," siger Steen Jørgensen, formand for Foreningen Roskilde Festivals bestyrelse. 

Festivalen må ifølge regler om momsfritagelse ikke bruge overskuddet på den efterfølgende festival, og et af Foreningen Roskilde Festivals formål er også at støtte humanitære projekter, både i ind- og udland, og støtte initiativer, der er til gavn for børn og unge. 

Flere billettyper er allerede udsolgt til dette års festival, blandt andet en-dagsbilletten til lørdag den 7. juli, hvor bossen Bruce Springsteen spiller. 

Roskilde Festival afholdes fra den 5. til den 8. juli med warm up fra 30. juni.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA