x

Kurt Wagner: En skam, hvis cd'en skal på museum

Kurt Wagner: En skam, hvis cd'en skal på museum

Nashville-bandet Lambchop var i sidste uge i Danmark og give to koncerter. I den forbindelse fik GAFFA et interview med gruppens sanger, sangskriver og eneste permanente medlem, Kurt Wagner, og det blev blandt andet til en snak om det fysiske aspekt i det at købe musik:

"Engager dig selv i at købe albums. Ikke pga. karmatingen i det, men fordi det er en smuk fysisk oplevelse, som vi ikke må gå glip af. Vi nærmer os desværre et sted, hvor oplevelsen af musik i fysisk format ikke rigtigt eksisterer mere. Jeg synes det er en stor skam. Jeg ville være ked af at se om 50 år, at det eneste sted vi kan se cd'er, er på museum. Cd'en som fysisk format er måske i virkeligheden en lidt dum ting, men den indpakning som den kan komme i, er smuk. Det handler om oplevelsen af at have noget fysisk at forholde sig til, i stedet for bare at være noget, som du kan finde på din harddisk eller telefon."

Kurt Wagner fortsætter:

"Jeg mangler det fysiske niveau. Det er ligesom at male billeder, som man kan hænge op på væggen. Selvom man gennem iTunes og andre steder forsøger at genskabe oplevelsen af noget fysisk, ved at have de her albumflows og ting du virtuelt kan bladre igennem, er det bare ikke det samme. Det er ikke fysisk. Du sidder stadigvæk bare og kigger ind i en skærm. Lige nu sidder vi og taler om en cd. Vi sidder her og kigger på den, holder den i vores hånd. Det er den fysiske oplevelse i det. Bare det har betydning i sig selv. Vi bliver nødt til at være opmærksomme på den udvikling vi har gang i, ellers ender vi med at stå og pege på glasboksen på museet og sige: "Se, det er en cd!"."

Læs hele interviewet, hvor Kurt Wagner blandt andet også taler om forbindelserne mellem at være billedkunstner og skabe musik, i GAFFAs artikelsektion.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA