x

Rock Hard Power Spray vinder internationalt Emergenza

Rock Hard Power Spray vinder internationalt Emergenza

Det blev den odenseanske punkrockgruppe Rock Hard Power Spray, der vandt den internationale talentkonkurrence Emergenza, hvis finale fandt sted i weekenden i den tyske by Taubertal foran 25.000 tilskuere.

- Det var en superfed oplevelse, fortæller sanger Mattias Hundebøl til GAFFA.dk og fortsætter: - Der var mange gode bands til finalen, men vi har heldigvis en solid selvtillid, så vi havde gode forhåbninger. Vi giver den gas på scenen som få andre bands.

På Emergenzas hjemmeside skriver dommerne om bandets koncert blandt andet: ”A real rock and roll show with everything you'd expect from it. Raw power mixed with attitude and dirty guitar sounds.” Dommerne noterer sig også, at bandmedlemmerne spyttede på scenen, hvilket altså har gjort positivt indtryk på dem.

Bandet har nu vundet en fuldt sponsoreret promotiontour til USA, The Vans Warped Tour. Bandets guitarist, Frederik Valentin, vandt yderligere titlen som aftenens bedste guitarist. Emergenza-konkurrencen har fundet sted over otte måneder med i alt 1200 koncerter i USA og Europa med i alt 7000 bands, så man må sige, at Rock Hard Power Spray har gjort det meget godt.

Hvad kan I bruge sejren til?
- Nu har vi jo vundet en tour til USA, så vi slipper for selv at sætte en turné op i USA, som vi ellers havde planlagt. Vi har også vundet nogle instrumenter, som vi dog muligvis vil sælge, og fem ugers studietid, som vi jo altid kan bruge, selvom vi faktisk allerede har indspillet vores debutalbum, som vi forhåbentlig snart får udgivet. Der er flere selskaber, der har vist interesse. Først og fremmest giver sejren en masse opmærksomhed.

Men sidste års vindere, tyske Mr. Brown, er dog endnu ikke blevet verdensberømte?
- Nej, men de har lige underskrevet en stor tysk pladekontrakt, og der er stor interesse omkring dem i Tyskland, så de har bestemt kunnet bruge sejren til noget.

Er det så slut med at optage pornofilm ved koncerter, som I gjorde for nylig, og havnede på forsiden af Ekstra Bladet?
- Ja, det var også derfor, vi gjorde det, hæhæ. Nej, der kommer sikkert flere happenings fra os, men ikke den samme ting to gange. Vi vil ikke gentage os selv.


Emergenzas hjemmeside

Rock Hard Power Sprays hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA