x

Fiona Apple udsender endeligt tredje album

Fiona Apple udsender endeligt tredje album

Fiona Apple indspillede i 2002 albummet "Extraordinary Machine" sammen med producer Jon Brion (Aimee Mann, Eels), men hendes pladeselskab besluttede, at pladen ikke havde et kommercielt potentiale og lagde pladen på hylden på ubestemt tid.

Dette medførte, at Apples fans rasede mod pladeselskabet og igangsatte en kampagne kaldet "Free Fiona" for at få pladen frigivet. Der har været skrevet vidt og bredt om den mærkelige situation, og siden da er pladen endda blevet lækket på nettet. Nu har den mærkelige sag taget endnu en drejning, da det er netop blevet offentliggjort, at pladen udsendes 4. oktober.

Det forunderlige er dog, at det ikke er den oprindelige udgave, der udsendes. Pladen kommer til at indeholde to sange fra de oprindelige optagelser med Jon Brion inklusive titelnummeret. De resterende ti sange er henholdsvis ni genindspilninger produceret af Mike Elizondo (Dr. Dre) og Brian Kehew, og så et helt nyt nummer.

Genindspilningerne skulle ifølge Elizondo være radikalt anderledes end de oprindelige indspilninger, så det skal blive spændende at høre, hvordan den nye plade, der jo skal forestille at være mere kommercielt gangbar, kommer til at lyde. Man kan dog allerede få et smuglyt på sangene "O' Sailor" og "Parting Gift" på Fiona Apples officielle webside.

Fiona Apple

Free Fiona


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA