Nyhed

Guide: 13 rigtige til en musikalsk påske

Hvad skal du lave i påskeferien? Vi har fundet 13 koncerter, der burde kunne friste – fordelt over hele landet

Påsken er over os, og mange er så heldige at have hele fem fridage foran sig. Og hvad kan man så bruge dem til? Ja, du kan eksempelvis gå ud og høre noget god livemusik. Vi har sammensat en guide til en række af de mest interessante koncerter i påskedagene. Vi nævner ikke udsolgte koncerter og springer derfor over eksempelvis Danish Deejay Awards i Ballerup Super Arena søndag den 8. april. Med fare for blasfemi har vi udvalgt 13 koncerter – det tal har jo også lidt med påsken at gøre...

Onsdag den 4. april

Emilie Autumn, Pumpehuset, København, klokken 20.00 (billedet)


Den amerikanske violinist, forfatter, burleskedanser med mere, Emilie Autumn har pakket sin imponerende samling af sexede, outrerede kostumer og sit burleske cirkus sammen for at tage på turne rundt i Europa. Med "Fight Like A Girl" som udkom i december 2011 i bagagen er der er lagt i ovnen til en oplevelse ud over alle grænser både visuelt og auditivt, når denne turné sender Emilie Autumn til Pumpehuset i København i aften klokken 20.00.

Marybell Katastrophy, Radar, Aarhus, klokken 21.00

Den eksperimenterende aarhusianske elektropopgruppe Marybell Katastrophy udgiver i dag deres andet fuldlængde-album, "Amygdala", som de præsenterer ved en release-koncert på Aarhus' spritnye spillested Radar. Albummet har netop fået fem stjerner af GAFFA under overskriften "Alt andet end en katastrofe".


Skærtorsdag den 5. april

Choir Of Young Believers, Forbrændigen, Albertslund, klokken 21

Jannis Noya Makrigiannis & Co. indleder deres Danmarksturné oven på det særdeles velanmeldte andet album, "Rhine Gold". Gruppen spiller også til P3 Guld fredag og i Templet i Kongens Lyngby lørdag.


Spleen United, Horsens Ny Teater klokken 21.00

Elektropoppernes turné bringer dem torsdag til Horsens, og fredag spiller de både på Forbrændingen i Albertslund og til P3 Guld i Koncerthuset. Sig ikke, at mænd ikke kan multitaske.

Rangleklods, Kulisselageret, Horsens, klokken 23.00


Den nu København-baserede Rangleklods har det seneste års tid igennem eksplosive og intense elektroniske koncerter i undergrundsmiljøerne i Berlin, Aarhus og København opnået kraftigt tiltagende opmærksomhed. Rangleklods spillede på Spot 2011 for en fyldt sal, der blev holdt på kogepunktet. Rangleklods' lyd består af indspillede instrumenter og analogt gear på lige fod med rent digitale og intenst programmede elementer. Tilsammen skaber det lydbilleder, der bevæger sig fra minimal techno til 60'ernes Wall of Sound.

Magic Slim and the Teardrops, Paletten, Viborg, klokken 21.00

Magic Slim er (måske) den største nulevende udøver af den ægte elektrificerede Missisippi to Chicago blues, som Muddy Waters og Howlin' Wolf  stod som eksponenter for. Magic Slim er født som "Horris Holt" i Missippi i 1937 og allerede i barndommen blev han venner med Magic Sam og i 1955 tog han til Chicago, hvor han blev optager i Magic Sams band. I 1967 grundlage Magic Slim sit eget orkester - The Teardrops, som har udgjort han backing lige siden. Chicago blues spilles tæt, tungt og højspændt.


Langfredag den 6. april

P3 Guld, DR Koncerthuset, København, klokken 21.00

Man siger at film skal opleves i biografen, og ligeledes skal koncerter også helst opleves foran scenen, men da alle billetter blev udsolgt på få minutter, og vi her på GAFFA stadig mener, at der er lagt op til et yderst seværdigt show, anbefaler vi derfor undtagelsesvis en aften foran fjernsynet, når DR2 blænder for årets udgave af P3 Guld. Der udover at have Simon Kvamm som kan præsentere otte optrædende navne som blandt andre Choir of Young Believers, When Saints Go Machine og Lukas Graham.


Østkyst Hustlers, Fatter Eskil, Aarhus, klokken 22

Den gendannede 90'er-hiphop-gruppe er tilbage og lover uhæmmet nostalgi med hits som "Han Får For Lidt", "Penge Ind På Torsdag" og uddrag af "Verdens Længste Rap". Nikolaj Peyk, Bossy Bo og Jazzy H spiller også på Fatter Eskil lørdag klokken 22.

MiskMask, Train, Aarhus, klokken 23.00


Det tilbagevendende arrangement MiskMask byder i påsken på reggae fra den glade og karismatiske gruppe BliGlad, der sammen med Klepti Klepti, Marvins og DJ TromPeter sikrer en feststemt aften i Aarhus. Aftenen byder på alt fra afrobeat over R'n'B til swing.

Bottled in England + Kúra, Novolunie, Haderslev, klokken 22.00

Der er dømt dobbeltkoncert, når Novolunie i Haderslev byder på danske Bottled in England og dansk-islandske Kúra. Bottled in England er en ung dubstep-duo, der kun har en ep ude, men som allerede har gjort sig bemærket med optrædener på Distortion, Roskilde Festival og Newbees Festival. Trioen Kúra består af Rasmus Liebst, Fanney Ósk Thórisdóttir og Brynjar Bjarnfoss. GAFFAs Julie Hugsted interviewede trioen i februar.


Lørdag den 7. april

D-A-D, NRGI Arena, Aarhus, klokken 20:00

Brødrene Binzer & Co. er i fuld gang med deres Fast On Wheels-turné oven på udgivelsen af det velanmeldte album "DIC.NII.LAN.DAFT.ERD.ARK". Forvent gedigen rock'n'roll og kohoveder og tostrengede basser i tidløst italiensk design og det, der ligner.


Påskesøndag den 8. april

Tim Christensen & The Damn Crystals, Magasinet, Odense, klokken 20:00

Tim Christensen og hans efterhånden godt sammentømrede band er i fuld gang med deres forårsturné oven på november måneds velsælgende album. Forvent nye og gamle sange og nok også et Dizzy-nummer eller to.


Påskemandag den 9. april

Dark Dark Dark, Atlas, Aarhus, klokken 20

Dark Dark Dark blev dannet i Minneapolis tilbage i 2006 og har foruden en stak ep'er indtil videre udgivet albummene "The Snow Magic" og "Wild Go" fra henholdsvis 2008 og 2010. Bandet er kendt for sin hang til at sammenflette genrer som New Orleans-jazz, americana og østeuropæisk folk og så lige toppe det hele med et par betragtelige drys pop. Begge album er blevet overvældende modtaget af lange rækker musikanmeldere i ikke mindst USA, hvor bandet primært har opereret med en eksempelvis særdeles flittig turnévirksomhed. Bandets suverænt bedst kendte nummer er det svimlende smukke "Daydreaming", der af flere omgange er blevet brugt i amerikanske tv-serier - eksempelvis "Greys Hvide Verden".


 

ANNONCE