Lukas Graham vinder suverænt P3 Lytterhittet

Lukas Graham vinder suverænt P3 Lytterhittet

Til lykke med prisen, det var jo en overvældende sejr.

Lovestick, trommer: Det er helt vildt

Lukas: Det er meget fedt at de mennesker der sidder og tuner ind på en radiostation, om de så er i bilen, i skole, på arbejde eller hvad fanden de nu laver, har stemt på os

"Ordinary Things" strøg ind som "Årets Uundgåelige" 2011, så det var måske ikke så stor en overraskelse?

Lovestick: Jo for på det tidspunkt var singlen lige kommet ud, og det er jo lang tid siden nu, hvor folk vel har andre sange i hovedet.

Hvordan var det at spille til arrangementet?

Magnúm, bas: Det var smukt at få lov til at spille live i fjernsynet, frem for playback.

Under præsentation tændte værten Simon Kvamm tilsyneladende en joint for at hylde Lukas og hans liv og opvækst på Christiania. Men noget var der galt.

Lukas: Jeg syntes at det var ærgeligt at han ikke tændte en rigtig joint, det var en attrap. Jeg nåede ikke at fange ham inden og bytte den med en rigtig en.

Lovestick: Det var måske meget godt for vi vidste godt hvordan Lukas ville blive hvis han fik atrappen bag efter, ha, ha.

 

Fire gange Madonna

Lukas Grahams debutalbum udkom i sidste uge, og med næsten 15.000 solgte eksemplarer i første uge solgte den omkring fire gange så meget som en anden nyhed, nemlig Madonna på 2. pladsen. Hvordan er det at give en levende legende så massivt baghjul?

Lukas: Man må sige at Madonna ikke har fået lov til at spille så mange koncerter i Danmark som vi har, så vi har fået lov til at være en smule tættere på folk herhjemme end hun har. Men hun har solgt 350.000 plader i den første uge i USA, så hun klarer sig nok.

Magnúm: Men jeg havde fandme gerne haft Madonna med på vores tur.

Lukas: Det er fantastisk at vi har fået lov til at sælge så mange plader, med købernes accept. Vi er utroligt glade for den modtagelse pladen har fået, hvilket ikke mindst skyldes vores producerteam, og så har den endda været utrolig billig at lave.

I var nominerede til P3 Prisen, men fik den ikke, er I skuffede?

Sammenstemmende: Nej.

Lukas: Det kan let komme til at lyde forkert, men vi er meget meget glade for at prisen går til nogen som har brug for den. Jeg mener ikke at de har brug for hjælp til komme frem, men mener at de kan bruge den ekstra hånd det er. For det (Læs: When Saints Go Machine) er fucking svedig musik de laver, og det er en god vokal, det rammer skide godt. Det er måske en nicheting,men derfor er det godt med et skulderklap og en pose penge.

Lovestick: Jeg synes at Kidd skulle ha' vundet.

Lukas: Det synes jeg også, han havde brug for det.

Lovestick: Tænk hvis det var 100.000 damer han havde vundet.

 

Læs også interviews med de to øvrige P3 Guld-vindere, When Saints Go Machine og Ulige Numre, læs en reportage fra showet og se masser af billeder fra showet 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA