x

Årets P2 Radiumpris uddelt

Årets P2 Radiumpris uddelt

Billede: Niels Pugholm

Den såkaldte P2 Radiumpris blev i weekenden uddelt til det århusiansk/københavnske band med det særprægede navn Jab Mica Och El.

Det var i år anden gang, at man uddeler prisen, der gives til unge fremsynede og nyskabende talenter inden for de genrer, som er repræsenteret i Radium-programmerne hver aften klokken 23.00 på P2. Og valget faldt altså på Jab Mica Och Els helt specielle folktronica-lyd, der blander mere traditionelle instrumenter med laptop-programmeringskunst.

I begrundelsen for at give Jab Mica Och El musikhæderen fra DR sagde Radium-vært Ralf Christensen fra DR Rytmisk blandt andet, at "det ikke kræver dét mod, som Dylan havde i 1965, at stille op på en scene i dag og blande digital og akustisk musik".

"Men det kræver stadig mandshjerte at holde sig væk fra de afprøvede mønstre og finde sin helt egen musikalitet. Så: Der er kommet nye kættere i det elektroniske mekka, og dem har vi brug for – for at kunne holde den puritanske inkvisition fra døren og for at holde den musikalske evolution i højeste søgang."

Sidste år var det violinisten Kristian Bugge fra Det Fynske Musikkonservatoriums folkemusiklinje, der fik P2 Radium-prisen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA