Dubliners-frontfigur dør før Danmarksturné

Dubliners-frontfigur dør før Danmarksturné

Skærtorsdag døde Barney McKenna, frontfigur i den irske folk-gruppe The Dubliners gennem hele gruppens 50 år lange karriere, i en alder af 72 år. McKenna sang og spillede banjo, accordion, mandolin og mundharpe.

For nylig udsendte gruppen en pressemeddelelse med den galgenhumoristiske overskrift "1962-2012. Det kunne næsten ligne teksten på en gravsten..." i forbindelse med gruppens forestående 50 års jubilæumsturné. Nu har ordene desværre fået lidt mere konkret og tragisk betydning, og i dag begraves Barney McKenna i sin hjemby Dublin.

Gruppen stod for at skulle besøge Danmark i dagene 18.-28. april. The Dubliners' danske agent igennem næsten 20 år, Carsten Svoldgaard, CSB Island Entertainment, Fanø, fløj i påsken til Dublin – dels for at deltage i Barney McKennas begravelse i dag, dels for at drøfte mulighederne for gennemførelse af koncerterne i Danmark med gruppen.              

"Vi kan naturligvis ikke love noget endnu. Men jeg har en tro på, at gruppen vil ære og mindes McKenna ved at gennemføre koncerterne – helt i den nu afdøde musikers ånd", siger Carsten Svoldgaard.

Barney McKenna og resten af The Dubliners har talrige gange besøgt Danmark og er især kendt for deres versioner af traditionelle irske folkesange som "Whiskey in the Jar", "Seven Drunk Nights" og "The Black Velvet Band".   

Se The Dubliners med Barney McKenna, der fremfører et banjo-medley, her.                                                                                   

De annoncerede koncerter i Danmark er:
18, april Tivoli, København.
19. april Ringsted Kongrescenter.
20. april Morsø Sparekasse Arena.
21. april Frederikshavn.
22. april Musikhuset Esbjerg.
24. april Skjern Kulturcenter.
25. april Skråen, Aalborg.
26. april Mårbjerg.
27. april Tinghallen, Viborg.
28. april Musikhuset Aarhus.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA