Nyhed

Wunderground og Click Festival præsenterer line-up

Lørdag den 5. maj kan man opleve en lang række aktuelle artister fra den elektroniske undergrund

Click Festival 2012 på Kulturværftet i Helsingør slår sig sammen med Wunderground lørdag den 5. maj og inviterer dermed til et heldagsprogram, der foruden kunstudstillinger, workshops og foredrag kan byde på en række kunstnere fra den elektroniske undergrund.

Her vil man kunne opleve den markante elektronica-producer Clark fra Warp Records, som for tiden er pladeaktuel med nyt udspil. Det lyssky kunstnerkollektiv Hype Williams og Byetone, en af de to grundlæggere bag det tyske pladeselskab,Raster Noton. Derudover kan man opleve engelske LHF aka Amen Ra & Double Helix, som dyrker den populære genre dubstep.

På den danske side kan man Heidi Mortenson (billedet), som udgav sin første dansksprogede plade "Mørk" den 23. februar. Mortenson har flere anmelderroste albums bag sig. Det dansksprogede album er heller ingen undtagelse, hvor GAFFAs Jesper Buhl gav albummet fem stjerner, mens læserne gav 5,50.


Den elektroniske kunstner Rumpistol har med fire album og adskillige optrædener på blandt andet Roskilde Festival og Spot med mere skabt et navn for sig selv og fået respekt fra publikum og anmeldere. Sommer sidste år udsendte Rumpistol ep'en "Talk To You", som figurerede på GAFFAs liste over Årets Bedste Album af Jesper Buhl. Det nye materiale på fireren "Floating" fortsætter hvor ep'en slap, og resultatet er inspireret af vintage spul og r&b, selvom lyden stadig holder fast i en elektronisk musiktradition. Med på albummet og på scenen har han sangeren Red Baron, alias Tobias Buch Andersen, som er baseret i L.A. og også kendes fra The Late Great Fitzcarraldos.

Trommeslager Emil De Waal, producer Spejderrobot og kunstner Casper Øbro optræder som Crash & Compute, mens Opiate, Accustic og Dub Tractor spiller som System, og af nyere danske acts kan Sekuoia og Beastie Respond opleves live.

Udover de mange artister, som alle medbringer visuelle set ups, vil det være muligt at opleve festivalens åbne udstilling om new media art, samt BYOP – Bring Your Own Beamer, hvor en stor del af Kulturværftet blæses op af over 20 Vj's i en mega-collage af visuel kunst. Talks og workshops er også på programmet den 5. maj.


Billetter til Click Festival den 5. maj, samt festivalens første to dage, kan købes via GAFFA Live

ANNONCE