x

QOTSA indspiller live-cd/dvd

QOTSA indspiller live-cd/dvd

Efter hele fem aflyste London-koncerter her i 2005 – tre i marts, som følge af at bandleder Josh Homme (billedet) blev syg, og to i starten af juli på grund af terrorangrebene på den engelske hovedstad – lykkedes det tidligere i denne uge endelig Queens Of The Stone Age at spille et par koncerter i byen. Det foregik igår aftes på spillestedet Koko i Camden og i foregårs på Brixton Academy.

QOTSA valgte, som de forklarer på deres webside, at forevige begge disse koncerter for at bevise, at de ikke kunne forhindres i at indtage London. Det er endnu uvist, hvornår dette materiale vil blive udgivet, men planen er, at det skal udsendes som en live-cd/dvd.

GAFFA var til stede til koncerten på Brixton Academy i mandags og kan berette, at der er god grund til at se frem til live-cd/dvd-udgivelsen. Queens Of The Stone Age, der foruden guitarist og sanger Josh Homme i øjeblikket tæller Alain Johannes på bas, Troy Van Leeuwan på guitar, Joey Castillo på trommer og Natasha Shneider på keyboard, spillede sig igennem et to timer langt, super-svedigt sæt af højdepunkter fra alle gruppens fire studie-album, et par b-sider samt materiale fra Hommes Desert Sessions.

Blandt de fremførte numre var: "Go With The Flow", "Feel Good Hit Of The Summer", "The Lost Art Of Keeping A Secret", "The Fun Machine Took A Shit And Died", "I Wanna Make It Wit Chu", "Regular John", "Broken Box", "Little Sister", "Avon", "Monsters In The Parasol", "Burn The Witch", "Tangled Up In Plaid", "A Song For The Dead", "Long Slow Goodbye", "In My Head", "First It Giveth", "A Song For The Deaf" og "No One Knows".

Foruden et fornemt lysshow var der ikke meget ekstraordinært at se på under koncerten. Dog sang Homme sig igennem det første ekstranummer, "I Never Came", i bedste crooner-stil uden guitar om halsen, men støttet af en stok, som han senere smed ud til publikum. Der faldt også et par kommentarer fra den rødhårede kæmpe undervejs i sættet, men generelt holdt bandet sig til det, de er bedst til - at spille rock'n'roll med stor vitalitet og et imponerende musikalsk overskud.

Mere QOTSA!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA