Nyhed

Saga vender tilbage til Amager Bio

Den 31. oktober kommer det canadiske band til Danmark for at rocke Amager Bio igen med nyt materiale

Canadiske Saga er hyppige gæster i Danmark, hvor specifikt Amager Bio har været velbesøgt på gruppens rejser gennem de sidste mange år. Seneste koncert var i juni 2011, hvor gruppen havde Michael Sadler tilbage i front. Nu er de igen klar til at indtage Amager Bio den 31. oktober, og denne gang bliver det med nyt materiale, da gruppen 20. album "20/20" udkommer den 9. juli.

Sidste år blev Saga genforenet med deres oprindelige sanger og sangskriver Michael Sadler, som ellers forlod bandet tilbage i 2007 og blev erstattet af Rob Moratti. Og det er med Sadler i førersædet, at Saga den 9. juli udgiver deres første album i tre år med titlen "20/20". Albummet er, som titlen antyder, bandets 20. studiealbum, men henviser samtidig til keyboardspilleren Jim Gilmours øjenoperation, hvor 20/20 står for det perfekte syn.

Sagaen om et canadisk band


Saga blev dannet i 1977 og har gennem sin lange tid i musikken været udsat for adskillige udskiftninger i deres line-up, men består i dag af Michael Sadler, Ian Crichton, Jim Crichtin, Jim Gilmour og Mike Thorne. Saga udgav deres selvbetitlede debutalbum i 1978, som trods en beskeden succes i hjemlandet Canada blev en stor sællert i udlandet, heriblandt Tyskland og Puerto Rico.

Siden debutalbummet i 1978 er det blevet til en lang række album og utallige hits. Saga er blevet tildelt guld- og platinalbums verden over og har solgt mere end otte millioner plader verden over.

Nu udkommer "20/20" den 9. juli, og det fejres af Saga med endnu en turné, som rammer Amager Bio onsdag den 31. oktober. Billetsalget er allerede i gang, og man kan anskaffe sig billetter via GAFFA Live.   


ANNONCE