x

Det får Springsteen for at spille på Roskilde

Det får Springsteen for at spille på Roskilde

Bruce til Roskilde! I årevis har det været en ultimativ, men tilsyneladende urealistisk drøm. Så Rockdanmark var tæt på koma, da BT i november kunne afsløre, at Bossen var hyret til Roskilde Festival.

Ifølge BT's koncertkilder får Bossen et par mio. dollar for at spille i Roskilde i juli, eller lidt under 11,5 mio. kr. Det svarer til næsten 30 pct. af budgettet på 40 mio. kr.

Det skriver BT i dag.

Det er dog betydelig mindre, end han ville få ud af at spille i Parken. 

"Springsteen har en særlig lav festivalpris, ca. 2 mio. dollar. Ikke at han optræder særlig meget på den slags. Faktisk er det kun tre år siden, han første gang spillede til en festival. Men han er kommet til at holde af det", siger en koncertkilde til BT.

"Jeg kan hverken kommentere konkrete tal eller antydning af niveau, det er kontraktlig klausuleret mellem os og agentur. Men derudover er jeg da helt sikker på, at pengene er givet godt ud", siger festivalens musikchef Rikke Øxner.

Det er nogenlunde samme beløb, som Prince fik for at spille i Roskilde for to år siden. Dengang var konklusionen hos de fleste kritikere, at han havde været en gevinst for festivalen.

"Vi har en rigtig god kontakt til den agent, der repræsenterer Springsteen. Vi har sagt videre, at hvis det blev muligt, ville vi være interesserede. Man har ført set ham tage nye karriereskridt, som f.eks. da han optrådte i Forum", siger Øxner.

"Jeg har også forstået, at hans koncert på Glastonbury 2009 (britisk festival, red.) var en stor øjenåbner i forhold til festivalscenen. Så da vi hørte, at han skulle på sommerturné besluttede vi at prøve. Agenten, som godt kan lide Roskilde Festival, talte varmt for os. Jeg tør godt sige, at vi var vildt begejstrede, da aftalen endelig kom i stand", husker Rikke Øxner.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA