x

Interpret Alice vandt Ambu Rock

Interpret Alice vandt Ambu Rock

Det vælter med musikkonkurrencer i disse år. Også Hobro har fået sin helt egen, Ambu Rock, som fandt sted fredag i forbindelse med byfesten Ambu Fest. Konkurrencen var dog åben for bands fra hele landet, og ud af de mange tilsendte demoer var otte grupper valgt ud Dommerkomitéen bestod af branchefolk fra upcomingsitet MyMusic.dk, Dansk Musiker Forbund, Bookinghuset Fredericia, en lokal musikskoleleder og så GAFFAs udsendte.

Alle grupper var valgt ud med fokus på, at de skulle repræsentere rock i bred forstand, med fokus på den gode melodi, og ikke have en pladekontrakt. Og under deres liveoptrædener, hver af 15-20 minutter, stod det hurtigt klart, at det håndværksmæssige niveau for stort set alle grupper var i orden, men det kneb lidt mere med originalitet og sangmaterialet.

Slaget stod mellem følgende orkestre:
Searching Another Dimension, metal med rap- og dj-indslag i stil med Linkin Park

Diplomatic Immunity, traditionel, energisk, halvtung rock a la D-A-D

Stake My Claim, lidt mere kompleks rock med småteatralsk vokal

Interpret Alice, der stilmæssigt minder en del om Stake My Claim, men igen lige en anelse mere sofistikeret med temmelig sammensatte kompositioner

Adaptive, der gav tidløs, forholdsvis melodisk poprock

The Stores, der leverede surfinspireret rock med old-school, 60'er-orienteret lyd og påklædning

Saint Rain, som var aftenens absolut mest poppede indslag, det eneste band med keyboard, kvindevokal og akustisk guitar

Pinochio, halvtung rock. Alle otte grupper betjente sig i øvrigt af engelsksprogede tekster, hvis nærmere nuancer desværre var temmelig sværere at opfange under den himmerlandske teltdug.

Det viste sig hurtigt, at dommerne – der vurderede de enkelte grupper ud fra et detaljeret pointsystem – fandt, at de fleste bands lå på nogenlunde samme niveau, og det var de færreste, der faldt igennem eller omvendt fik hænderne helt op over hovedet. En fintælling af point og efterfølgende diskussion udnævnte dog Århus-bandet Interpret Alice som vindere, primært grundet deres velskrevne, småkomplekse sange, den stærke, let teatralske vokal og bandets selvsikre og udadvendte sceneperformance. Dermed vandt Interpret Alice 10.000 kroner, et livejob og et såkaldt virtuelt album på MyMusic.dk. Og de er absolut værd at holde øje med, selvom de nok endnu mangler den sidste afgørende gennemslagskraft til at redde sig en pladekontrakt og et større gennembrud. Men det skal nok komme, hvis de fortsætter i den stil, de lagde for dagen i Hobro.

Interpret Alices hjemmeside

Læs mere om Ambu Rock


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA