Nyhed

Henrik Marstal udgiver musik i ny duo

Henrik Marstal udgiver eget materiale for første gang siden sin tid som bassist i ibens, nu i duoen White Flag Society

Produceren, musikeren og debattøren Henrik Marstal er på vej med eget materiale i form af duoen White Flag Society, som han er en del af sammen med den dansk/norske Jullie Hjetland (billedet). Til september er de klar til at udsende deres debutalbum, og førstesinglen er klar til juni.

White Flag Society bestående af Marstal og Hjetland fandt sammen i 2010 gennem en fælles interesse for de muligheder, som de så i at kombinere folkemusikken med andre lyduniverser. Sammen har de nu skabt et krydsgenre-univers, hvor folk, dream-pop og ambient blandes til en unik konstellation.

Siden Marstal forlod succestrioen ibens, har han arbejdet med musik på snart sagt alle mulige andre måder end som udgivende kunstner. Han har spillet sammen med Marie Frank, Martin Hall og er nu producer for blandt andre Annika Aakjær og Penny Police. Han arbejder derudover også på kommende albums med Lars Lilholt Band og sangerinden Annelouise (fra X Factor 2011, red.), og som blogger for Politiken og som kommentator i tv, radio og dagblade, ligesom han har udgivet flere bøger om musik.


Hjertland er heller ikke ny i musikkens verden, da hun er en erfaren og anerkendt folkesangerinde fra Det Fynske Musikkonservatorium. I 2009 modtog hun en DMA Folk-award som årets sanger, og hun har arbejdet sammen med Pierre Dørge og Irene Becker i projektet Kryss, samt den akustiske kvartet Nordens Toner.

Begge to har haft forskellige, men lige frustrerende erfaringer i kærlighed, hvilket har fået dem til at interessere sig for tanken om at overgive sig til sin egen skæbne og strække våben.

Navnet White Flag Society er opstået fra Marstal og Hjetlands nyfundne interesse, som også er tematisk bærende for deres tekstlige univers. Derudover har navnet også forbindelse til romertiden, hvor det at hejse det hvide flag er et symbol på overgivelse. Duoen har taget navn efter flaget, men tilføjelsen af Society for at invitere alle med, som også har oplevet at være i samme situation.


Duoen har netop færdiggjort deres indspilninger til debutalbummet, som endnu er unavngivet, og førstesinglen "Sending You An Angel" kommer på gaden i juni. Sangen handler som tidligere nævnt om kærlighedens frustrationer, og er en bittersød sang om tilgivelsens styrke og tilgivelsen som hævn.

Hold øje med førstesinglen "Sending You An Angel" til juni og debutalbummet fra White Flag Society til september.

ANNONCE