x

Seksten danske bands indtager Berlin

Seksten danske bands indtager Berlin

Den tyske PopKomm-festival kører fra 14.-16. september og er en mulighed for branchefolk til at promovere deres produkter og kunstnere til en lang række internationale messedeltagere. PopKomm flyttede i 2004 fra Köln til Berlin, og i premiereåret var der over 650, der havde bestilt stand på messen. Det tal er nu vokset til over 730 stande, hvilket dækker mere end 1600 virksomheder og foreninger fordelt på 47 lande.

Fra dansk side deltager vi med en lang række organisationer, managementbureauer og pladeselskaber. Men for folk uden for branchen er det mest interessante nok det massive opbud af danske bands, der optræder på årets festival. Der er i alt seksten danske bands, der spiller i løbet af festivalen i forskellige sammenhænge, og den største satsning hedder ganske mundret [email protected] Koncerten finder sted torsdag 15. september på spillestedet Postbahnhof, hvor der er plads til 1000 gæster, og de vil kunne opleve Nephew, Kashmir, Carpark North, Diefenbach og The Movement. Koncerten finder sted i et samarbejde mellem Rosa, Dansk Rock Samråd, Music Export Denmark (MXD) og Danmarks Radio, der torsdag fra kl. 23 til midnat på P3 sender en time live fra Berlin.

Men [email protected] er langt fra det eneste danske initiativ på festivalen. Pladeselskabet Bad Afro Records står fredag bag Psyched Out Danes aftenen, hvor man kan opleve The Defectors (billedet), On Trial, The Untamed og Ghost Rocket på klubben Mudclubb. Så der er lagt op til en aften med det bedste fra den danske garagescene, og det er faktisk intet mindre end tredje gang, The Defectors optræder på den tyske festival. Der er desuden en række danske bands, der optræder på showcases med internationale navne arrangeret af deres tyske managementbureauer.

Som nævnt er der altså seksten danske bands, der skal spille på festivalen, og udover de nævnte bands kan man i løbet af festivalen også opleve Figurines, Jacob Faurholt & Sweetie Pie Wilbur, Whomadewho, Aimology, Labrador, Erwin Thomas og The Alpine.

Men der er naturligvis også en lang række internationale navne, der gæster årets PopKomm-festival. Bl.a. vil man på festivalen kunne opleve Editors, Art Brut, The Subways, hal, Supergrass, Stereo MCs', José Gonzalez, Nine Black Alps, Brakes, Delays, Ben Lee og The Go! Team. Så festivalen er altså interessant både fra et dansk og et alment festivalgænger-synspunkt.

GAFFA er tilstede på hele festivalen og i samarbejde med Rosa og MyMusic.dk vil vi dække både de danske indslag samt rapportere tilbage med de vigtigste begivenheder fra festivalen i Berlin.

Køb billet til [email protected] hos GAFFA Billet

Rosa

Music Export Denmark

MyMusic.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA