x

Kaiser Chiefs lykønsker Antony med Mercury Prize-sejren

Kaiser Chiefs lykønsker Antony med Mercury Prize-sejren

I går aftes vandt kammerpop-ensemblet Antony And The Johnsons noget overraskende, men fuldt fortjent, den prestigefyldte Mercury Prize, der hver år tildeles en britisk plade. Siden nomineringen og overraskelsen af prisen er der blevet stillet spørgsmålstegn i den engelske presse, om Antony overhovedet kan betragtes som britisk.

Som den 34-årige Antony Hegarty tidligere på året fortalte GAFFA, flyttede han til Amerika i starten af 80’erne og har boet der lige siden. Det er dette faktum, der eftersigende skulle have fået favoritterne ved prisuddelingen Kaiser Chiefs (billedet) til at ytre spørgsmålstegn ved sangerens nationalitet. Antony er dog født i England og benytter stadig et engelsk pas.

Brit-rockerne har på deres hjemmeside og på forummet på Antonys hjemmeside skrevet følgende: ”Vi vil gerne sige tillykke til Antony And The Johnsons med Mercury Prize sejren. Kommentarerne i medierne i dag er stort set falske; på intet tidspunkt har vi sat spørgsmålstegn ved Antonys nationalitet. Som favoritter er vi i Kaiser Chiefs et let bytte, men vi mener at Antonys ”I Am A Bird Now” er et fuldendt værk og vi er oprigtige glade for at se ham modtage prisen.

Antony har ikke selv kommenteret sagen, men sammenlignede konkurrencen som værende lige så underlig som konkurrencen mellem en appelsin, et rumskib, en potteplante og en ske.

Antonys side

Kaiser Chiefs' side


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA