Nyhed

Annominus: Et metalband på vej frem i et popsamfund

Vi har mødt det odenseanske metalband, der er i finalen i talentkonkurrencen Emergenza

Odenseanske Annominus er for tiden aktuelle i musikkonkurrencen Emergenza, som et af de få metalbands i hele konkurrencen. Til trods for genremæssigt at skille sig ud fra de andre indie-rock-pop bands, har Annominus succes og er gået videre til den odenseanske finale. GAFFA har sat sig ned for at snakke med tre af bandets medlemmer om deres lyd og holdning til metalmiljøet.

Annominus blev dannet i 2009, og har derfor ikke mange år på bagen som et samlet band, selvom flere af medlemmerne har mange års erfaring i musikken. Bandet består af Jacob Zinn, Theis Harper, Mathias Wahl og Morten Fahnøe. Målet med bandet er at skabe harmonisk og melodisk metal, som ville række ud til forskellige genrer, herunder klassisk og eksperimentende genrer. I februar 2011 udgav bandet deres debut-ep "Vashta Nerada", hvor flere af sangene kan opleves live, når de indtager scenen til Emergenza.  

Hvordan vil I selv klassificere jeres lyd og stil?
"Hård metal med nogle gode harmonier og clean vokal blandet med noget scream", siger Theis Harper (bassist).


"Grundlæggende genre er vel en form for metal, men i den melodiske afdeling. Vi falder ikke så nemt i nogen bestemt kategori, hvilket jeg synes gør det hele lidt federe", siger Mathias Wahl (trommer/vokal).

"Der er folk, der kalder det for popmetal. Jeg er mere enig med Mathias og Theis. Vi spiller metal, ingen tvivl om det. Vi er bare ovre i den mere melodiske afdeling. Metalbands er i forvejen en niche, nu til dags. Vi håber på at bryde med det skisma", siger Jacob Zinn (vokal/rytmeguitar).

Hvilke musikere inspirerer jer, og prøver I at efterkomme visse elementer fra dem i jeres musik?


"Min inspiration kommer fra en masse forskellige genrer. Jeg er rigtig glad for folkmetal, men har også en svaghed for 80'er glammetal. Jeg hører meget P3, og hører derfor også en masse både pop- og rockmusik", fortæller Harper.

"Jeg er ret inspireret af klassisk musik, selvom det måske ikke kommer til direkte udtryk i vores musik. Jeg er en sucker for harmonier, og hvis vi kan ryste posen en smule, så er jeg helt oppe at ringe", siger Zinn.

Annominus kan opleves til den odenseanske Emergenza-finale, hvor næste koncert er den 11. maj.


Læs et længere interview i GAFFAs artikelsektion

Annominus består af:
Jacob Zinn: lead vokal og rytmeguitar.
Theis Harper: bas.
Mathias Wahl: trommer og back up-vokal.
Morten Fahnøe: lead-guitar.

Læs mere på gruppens hjemmeside


ANNONCE