Nyhed

Roskilde frifundet i bestikkelsessag

Statsforvaltningen Sjælland afviser beskyldninger om bestikkelse fra Roskilde Festival til Roskilde Kommune

Roskilde Kommune er blevet frifundet efter beskyldninger om bestikkelse fra Roskilde Festival i forbindelse med en ekspropriationsplan, skriver Politiken i dag.

Roskilde Kommune valgte tilbage i februar at vedtage en ekspropriationsplan, der blandt andet skulle sikre mere plads til den store Roskilde Festival. Dagen efter donerede festivalen to kunststofgræsbaner til en værdi af 7,5 millioner kroner til kommunen. Dette sammenfald gav anledning til beskyldninger om bestikkelse da grundens ejer i længere tid har modsat sig udlejning af grunden, medmindre festivalen betalte en pris, der var væsentligt højere end den gængse markedspris. Kommunen har nu, efter adskillige uoverensstemmelser med grundens ejer Keld Bjergegaard, valgt at ekspropriere grunden.Keld Bjergegaard er også manden bag den navnkundige Love Camp, der benyttede selv samme areal, som nu eksproprieres.

Da vedtagelsen af ekspropriationsplanen skete i februar var både ejeren Bjergegaard og De Konservatives retsordfører Tom Behnke fortørnede over beslutningen og beskyldte både kommunen og festivalen for bestikkelse, men nu har tilsynet ved Statsforvaltningen Sjælland altså afgjort, at der ikke er tale om bestikkelse. 


Afgørelsen fra tilsynet ved Statsforvaltning Sjælland lyder således:

"Vi finder således, at der på baggrund af redegørelsen og det fremsendte sagsmateriale ikke er grundlag for at antage, at Roskilde Kommune ved at modtage 2 kunstgræsbaner fra Roskilde Festival har handlet retsstridigt, eller at kommunen i øvrigt i den forbindelse har varetaget ulovlige eller usaglige hensyn i forhold til den lovgivning, vi fører tilsyn med".

Det forlyder, at Keld Bjergegaard har i sinde at anke afgørelsen, og at sagen kan trække ud i adskillige år. 


ANNONCE