x

Black Star til Vega

Black Star til Vega

Om et par uger gæster Jay-Z og Kanye West Boxen i Herning, og nu melder en anden markant hiphop-duo sin ankomst til Danmark, nemlig Black Star alias Mos Def – som nu kalder sig Yasiin Bey – og Talib Kweli. De to spiller sammen i Store Vega i København torsdag den 12. juli.

Duoen udgav i 1998 deres første og eneste fælles album, "Mos Def & Talib Kweli Are Black Star", som betragtes som en klassiker inden for hiphoppen. Herefter kastede de to rappere sig ud i hver deres succesfulde solokarriere, men nu er de altså tilbage sammen og arbejder også på et nyt fælles album. I Vega vil de først spille deres fælles album fra 1998 i sin helhed, inden de fortsætter med deres respektive største hits.

Talib Kweli har besøgt Danmark efterhånden en del gangne, mens Mof Def kun har gæstet landet én gang, i Vega i april 2010, hvor GAFFAs anmelder Christian Grubert tildelte hans koncert fem stjerner og blandt andet skrev, at Mos Def er "en entertainer, der kommunikerer med sit publikum på en meget jordnær måde og forsøger at tage dem på en rejse."

GAFFA anmeldte Talib Kweli på VoxHall i maj 2009, hvor Anders Hjortskov blandt andet skrev, at "den sandhedssøgende rapper er i øjeblikket et af de bedste bud på amerikansk hiphop med noget på hjerte." Han var dog ikke helt tilfreds med koncerten, som han kun gav tre stjerner.

Hør et af Black Stars mest kendte numre, KRS-One-hyldesten "Definition" her.'

Billetter er til salg via www.vega.dk og billetlugen.dk fra mandag den 14. maj klokken 10.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA