x

The Eclectic Moniker – Eklektisk pop med caribiske undertoner

The Eclectic Moniker – Eklektisk pop med caribiske undertoner

Ifølge bandets pressemeddelelse er succesen på det nærmeste i hus, inden debutalbummet er udgivet. GAFFA møder bassist Anders Thambo og sangskriver, sanger og guitarist Frederik Vedersø, som nedtoner forventningerne lidt, men ikke lægger skjul på en entusiasme, der er stor, som skægget er langt, og en tro på og kærlighed til egen musik. Her er også tale om en debutant, der allerede har krydset et par flueben af på to do-listen. Single-forløberen, den calypso-inspirerede Easter Island, har været Ugens Undgåelige på P3, er blevet hængende på kanalen, og senere taget op af P4 og nu også af flere af de kommercielle kanaler. Bandet har spillet omkring 30 koncerter, blandt andet på Roskilde Pavillion scenen i 2011, og har haft supporttjanser for Oh Land og de norske galninge Kaizers Orchestra.

– Det har været nogle virkelig gode oplevelser. Roskilde var fantastisk, og vores musik passer rigtig godt til Oh Lands publikum. Selv om vi måske er lige poppede nok til den kræsne Kaizers-fan, blev vi taget rigtigt godt imod af deres publikum og hang ud med bandet og lærte en hel masse af dem under de fire koncerter, vi spillede sammen i Danmark, og det er planen, at vi skal spille med dem i Norge på et tidspunkt, fortæller Anders.

 

På egne ben

Gode, positive oplevelser, men den sikre mavefornemmelse kom på Vesterbro i efteråret, forklarer Frederik.

– Det var gået godt som support og til andre arrangementer. Men da vi spillede med Kites and Komets og trak omkring 500 mennesker i Lille Vega, vidste vi, at vi havde fat i et stort publikum, hvor mange var kommet for at se os.

Siden har bandet blandt andet spillet til et storstilet afterparty ved P3 Guld, men ellers har der primært stået indspilning på kalenderen, hvor alle syv har været aktive.

– Jeg kommer med alle sangene og teksterne, men vi er absolut et band og ikke en solist med et backing orkester. Alle kommer med deres indslag, og musikken ville ikke have været det samme uden de mange kreative input fra alle syv mand og vores to producere. Udgangspunktet har været, at alt er tilladt, intet er forbudt, og hver en sten skal vendes, og sådan er det blevet. Vi har indspillet alle grundspor live i studiet, men herefter er musikken krydret med ingredienser, der kommer alle steder fra. Meget er overdubs lavet i studiet, og så er der wave-filer med ting, jeg selv har indspillet med dårlige mikrofoner hjemme i lejligheden, ting fra gamle demoer, og enkelte live-sekvenser, fortæller Frederik.

Læs et længere interview i GAFFAs juninummer, der er på gaden 1. juni.

Læs GAFFAs anmeldelse af The Eclectic Monikers selvbetitlede debut i GAFFAs anmeldelsessektion.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA