Nyhed

Hypnotic Brass Ensemble gæster Pumpehuset

Blæsergruppen, der blandt andet har optrådt med Gorillaz og Prince besøger København

Den amerikanske blæsergruppe Hypnotic Brass Ensemble giver koncert i Pumpehuset fredag den 8. juni. Bandet har blandt andet indspillet med Erykah Badu, Gorillaz og Tony Allen og optrådt på Orange Scene med Gorillaz og Prince i 2010 og til Princes NPG Festival på Amager sidste sommer.

Det ni mand store orkester tæller otte brødre, der er sønner af den markante jazztrompetist Kelan Philip Cohran, som i 50'erne spillede sammen med legenden Sun Ra. Hypnotic Brass Ensemble startede deres egen karriere på gadehjørner og i undergrunden i Chicago og lyttede dengang mest til hiphop. Senere flyttede de til New York og fik defineret deres lyd, der blander deres forkærlighed for hiphop med blæserjazz og har gjort dem til et populært live-navn. Gruppen består af otte blæsere og en trommeslager.

De seneste år har Hypnotic Brass Ensemble givet udsolgte koncerter i USA og Europa og spillet med en række markante kunstnere. De har eksempelvis varmet op for The B-52's, optrådt med Mos Def, Maceo Parker, De La Soul og Blur og indspillet med blandt andre Erykah Badu, Gorillaz, GhostFace Killah samt den legendariske nigerianske afrobeat-trommeslager Tony Allen.

Herhjemme har de som nævnt optrådt på Roskilde Festival 2010 med både Gorillaz og Prince, og de var på Princes line-up til hans NPG Festival i august sidste år.


Når Hypnotic Brass Ensemble gæster København til sommer, er det blandt andet med nyt materiale fra et kommende album på sætlisten.

Koncerten er præsenteret og vil blive optaget af Red Bull Music Academy Radio og kan efterfølgende høres på RBMA Radio.

Da Hypnotic Brass Ensemble besøgte Danmark sidste sommer, skrev GAFFAs anmelder Per Bloch Andersen blandt andet: "Blæser-kollektivet leverede en energiudladning af en koncert. Orkestret rappede og blæste, kravlede i scenestiladset og spillede med musklerne, som efterhånden blev mere og mere blottede."


Billetsalget til koncerten er i gang via GAFFA Live.

ANNONCE