Nyhed

Rasmus Thude klar med ny single

Den danske popsanger er aktuel med "Gider Dig Ikke Mer'"

Den 23-årige danske popsanger Rasmus Thude fik noget af et hit sidste sommer, da han udgav debutsinglen "Til Månen og Tilbage", der til dato har nået næsten 2,2 millioner visninger på YouTube. Nu er randrusianeren efter talrige koncerter og sangskrivning tilbage med en ny single, "Gider Dig Ikke Mer'". Nummeret er netop udkommet og er samtidig titelsang på en ep, der udkommer efter sommeren.

GAFFA spåede ved årets indgang, at Rasmus Thude får et solidt gennembrud i år, og i den forbindelse interviewede vi ham. Her sagde han blandt andet følgende om sin kommende plade:

– Det bliver et frisk pust over det danske pop-landskab. Det bliver pop, man ikke kan fucke med. Jeg tror én af de ting, der kommer til at være mit kendetegn er, at jeg prøver at forene min meget amerikanske musiksmag med den traditionelle danske måde at skrive fantastisk melodiøs pop-musik på.


Rasmus Thude vaktede allerede international opmærksomhed i slutningen af 2010, hvor MTV troede, at hans engelske nummer "Take You Down" var en ny skæring fra Justin Timberlake. Fans verden over roste Timberlake for det, og Timberlake måtte til sidst fortælle via Facebook, at det altså ikke var ham, men Rasmus Thude, som stod bag.

Om denne forveksling fortalte Rasmus Thude følgende til GAFFA i førnævnte interview:

– Omkring nytår sidste år blev min sang "LLL" omdøbt til "Take You Down" af en fyr på et piratsite, og så eksploderede det bare. MTV US blowede det helt op, og pt. har min sang over fire millioner YouTube-views, og der er stadig heftig diskussion derinde.


Tilbage i 2010 deltog Rasmus Thude i X Factor, men nåede ikke helt til liveudsendelserne. Om dette har Rasmus Thude sagt følgende i omtalte interview:

– X Factor gjorde ingenting for mig professionelt. Det var mit hårde arbejde med min musik i årene før og året, der fulgte, der gjorde, jeg kom i pladebranchens søgelys igen.

Se musikvideoen til "Gider Dig Ikke Mer'" her.




 
 

ANNONCE