x

Westzynthius, Grandjean og Lux hylder Sebastian

Westzynthius, Grandjean og Lux hylder Sebastian

I år har Sebastians gennembrudsalbum "Den Store Flugt" 40 års jubilæum, og i den forbindelse bliver albummet nyfortolket i Aarhus Festuge af Lise Westzynthius (billedet), N*Grandjean og Rosa Lux. De tre fremfører sammen albummet i DR's studier på Olof Palmes Allé mandag den 3. september.

"Den Store Flugt" er Sebastians første dansksprogede album, efter at han året forinden var debuteret med det engelsksprogede "The Goddess". Albummet indeholder blandt andet de i dag klassiske Sebastian-numre "Når Lyset Bryder Frem", "Hvis Du Tror Du Er Noget" og "Rose".

Især Lise Westzynthius' forkærlighed for Sebastian er velkendt. De mødtes i 2003 til Steffen Brandts sangskrivertræf Uden For Sæsonen på Bornholm, ligesom Westzynhtius indspillede Sebastian-nummeret "Jennys Himmelfærd" på hyldestalbummet "En Hyldest Til Sebastian" fra 2009, hvor en række sangere og sangskrivere fortolkede Sebastian. Hun medvirkede også på hans første album i 21 år, "Øjeblikkets Mester" fra 2011, ligesom han synger duet med hende på hendes nyeste album, "Tæt På En Kold Favn" fra 2012, i en genfortolkning af sin egen "Sangen Om Langfart". Westzynhtius har også akkompagneret Sebastian ved adskillige koncerter.

Om sin begejstring for Sebastian har Lise Westzynthius tidligere i år udtalt følgende til GAFFA:

– Han er fantastisk at arbejde med. Han er jo en fremragende melodimager og kan sætte lytteren ind i så mange stemninger; han har hele paletten: Melankoli, glæde, pessimisme, optimisme, og så er han et af de sjældne mennesker, der både rummer noget sårbart og samtidig megastærkt. Det er noget, man for eksempel kan mærke til hans koncerter. Jeg er inspireret af, at han tør stå ved sin sårbarhed og gør det til en styrke.

Læs hele interviewet i GAFFAs artikelsektion.

Alsidigt band

Lise Westzynthius markerede sig første gang i gruppen Luksus sammen med blandt andre Mikael Simpson og den senere modeskaber Henrik Vibskov. Gruppen udgav en selvbetitlet ep i 1997 og i 1998 albummet "Repertoire", men gik i opløsning i 2001. Westzynthius solodebuterede i 2002 med albummet "Heavy Dream", der i 2004 blev fulgt op af "Rock, You Can Fly", i 2007 af "Siberian Mission" og i foråret 2012 af hendes første dansksprogede album, "Tæt På En Kold Favn".

Bag navnet N*Grandjean gemmer sig den tidligere Luke-sanger og sangskriver Nikolaj Grandjean. N*Grandjean udgav i 2008 debutalbummet "Carrying Stars", og siden er albummet "Fairly Young" udkommet i 2011.

Dj, producer og sangskriver Rosa Lux albumdebuterede i maj 2011 med det anmelderroste album "Monsters" efter i flere år at have været en af landets mest efterspurgte dj's. "Monsters" indeholder blandt andet det store hit "Min Klub Først" med Alberte og Josefine Winding på vokal.

Billetsalget til koncerten er i gang på aarhusbilletten.dk

Koncerten er én af tre dele af en fortolkning af temaet "Den Store Flugt" under Aarhus Festuge – de to andre vil være henholdsvis dokumentarfilmen "Promised Land" af filminstruktør Nikolaj Skyum Bendix Larsen og et debatarrangement, som arrangeres i samarbejde med DR. "Promised Land" vil blive vist på tre skærme som en videoinstallation i DR's studier. I filmen beskriver filminstruktøren, hvordan emigranter fra Afghanistan og Iran, der bor i flygtningelejre i Frankrig, søger mod det forjættede land – i dette tilfælde England – på den anden side af Den Engelske Kanal. Nikolaj Skyum Bendix Larsen boede selv i flygtningelejre i en længere periode, mens han skabte sin film. Videoinstallationen kan ses 3.-5. september kl. 16, 17, 18 og 19. Det er gratis at se videoinstallationen.

Den "rigtige" Sebastian tager i øvrigt på jubilæumsturné med band til efteråret med start i Musikhuset Aarhus 4. november. Køb billetter via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA