x

Kitty Wu er klar med gratis single

Kitty Wu er klar med gratis single

Tilbage i september 2011 kunne man følge med i tilblivelsen af Kitty Wu's femte album, da bandet optog en anderledes videodagbog fra Berlin. Nu er den første single ude på gaden og kan erhverves kvit og frit på Kitty Wus Facebook-side.

Arbejdsprocessen omkring det kommende album har både været eksperimenterende og kaotisk ­– alt sammen med fuldt overlæg. Udlængslen har således også sat sine spor på den nye plade, idet de første skitser blev til i Berlin og arbejdet derefter fortsatte i New York. Sanger og sangskriver Robert Lund bragte siden sit arbejde med tilbage til København, hvor albummet blev færdiggjort i bandets improviserede studie på Amager.

De oprindeligt fire medlemmer af Kitty Wu debuterede i 2001, med deres anmelderroste album "Privacy", som da også blev belønnet med fem stjerner hos GAFFAs anmelder Finn P. Madsen med ordene: ""Privacy" fremstår (…) som et dybtfølt album, spækket med en personlighed og en alsidighed i arrangementerne, som der skal ledes længe efter."

De efterfølgende albums ("The Rules of Transportation" (2003) og "Knives and Daggers" (2005)) modtog ligeledes rosende ord og understregede den alt-eller-intet tilgang, som bandet har til musikken.

Mellem udgivelse nummer tre og fire blev Kitty Wu til en trio, og det fjerde album "Someone Was Here" blev derfor i 2009 til uden bassisten Samuel Helles.

Nu er bandet så igen klar med et album, som udkommer den 20. august.

Den første single med den rammende titel "We Go Places" havde premiere i går og er et produkt af gruppens melankolske side.

Singlen kan hentes ganske gratis på Kitty Wus Facebook-side:

Se bandets videodagbøger fra Berlin og NYC

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA