x

”Verdens bedste band” spiller i aften på Global

”Verdens bedste band” spiller i aften på Global

I aften går ensemblet Jagwa Music fra Dar Es Salaam i Tanzania på den intime scene i klubben Global på Nørrebro. Det bliver helt sikkert en oplevelse langt ud over det sædvanlige.

Deres debutalbum er lige kommet og vil blive anmeldt senere i dag.  Titlen er Bongo Hotheads og kan hentyde til den musikstil, som har domineret metropolen på Afrikas østkyst i det sidste årti med navnet bongo flava. Men Jaqwa Music er så meget andet end det.

Okay, der bliver kørt potente rapkommentarer af i flow'et, men det er især den fantastiske sanger, som bærer de sindssygt iørefaldende rundgange, som i høj grad køres af sammenspillet mellem rækken af trommer og en knægt, der med et stort smil og et lille Casio-keyboard ikke lader streetbands fra eksempelvis Congo noget efter.

Var du til Staff Benda Bililis berømte svedetur af en koncert på Global for nogle år siden i forbindelse med WOMEX-messen, vil du helt sikkert have lyst til koncerten i aften. For med den rytmiske frekvens Jagwa Music kører af, vil skiftetøj helt sikkert være en god idé..

Temaerne i sangene er alt fra ulykkelig kærlighed til rendyrket voodoo – så er de advaret. Danserne stormer rundt, mens forsangeren, som ifølge en vandrehistorie tror, at han er reinkarnationen af Elvis, i den grad guider dig rundt. Det bliver vildt og med lidt held en koncert, der vil gå frasagn om. På grund af intensiteten, hvor hele klubben snildt kan gå hen og blive en ekstatisk dansende bevægelse.

Jagwa Music!! Husk dem. De væltede Cosmopolscenen på Roskilde Festival som sidste band lørdag i 2011. De gentager kunststykket i aften, men denne gang er du helt tæt på. I et forløb, hvor der bestemt ikke tages fanger. Og trancen lurer lokkende rundt om hvert et beat.

God fornøjelse.

http://www.myspace.com/jagwamusicmchiriku


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA