Nyhed

Michel Belli indspiller sang for Amnesty

Sangeren og sangskriveren har skrevet kampagnesang mod ukontrolleret våbenhandel og giver koncert med Tue West i København lørdag

Der er i dag flere restriktioner for handel med bananer og computere end for våbenhandel. I juli skal en ny international våbenhandelstraktat forhandles på plads i New York blandt FN's 193 medlemslande. En historisk mulighed, som menneskerettighedsorganisationen Amnesty International har kæmpet for gennem ti år.

Dette har fået sangeren og sangskriveren Michel Belli til at skrive en officiel kampagnesingle for Amnesty. Man kan nu downloade den officielle støttesingle, Michel Bellis "Tivolivogn", via Amnestys danske website. Man bestemmer selv, om man vil downloade singlen gratis eller betale et beløb til Amnesty, når man downloader den. Hver en krone går ubeskåret til Amnestys arbejde for menneskerettighederne.

"Tivolivogn" tager lytteren med på en tidsrejse til dengang Michel Belli voksede op i et omrejsende tivoli med sin far, Peter Belli, og deres store familie – omgivet af byfester med fulde mennesker og ballademagere, som onklerne måtte sætte på plads. Singlen er allerede blevet playlistet på P4.

Amnesty er kendt for at samarbejde med musikere, som deler ambitionen om at sikre frihed og menneskerettigheder over hele verden. Michel Belli, der har udgivet to album, det engelsksprogede "The Reason I'm Not Evil" fra 2007 og det dansksprogede "Tælle Til Ti" fra 2010, har længe gerne villet støtte Amnesty International med sin musik, og han bakker helhjertet op om kampagnen for en bedre våbenkontrol.
 
"Det er rystende, at der i dag er bedre kontrol med eksport af bananer og computere end med dødbringende våben. Meget af det, der sker omkring os lige nu – ikke mindst de barbariske overgreb mod civile i Syrien – gør det tydeligt for enhver, at vi må have langt skrappere regler for hvem, der må købe og sælge våben", siger Michel Belli.
 
Som en del af Amnestys kampagne for en international våbenhandelstraktat opstilles der lørdag den 9. juni en våbencontainer på Gammel Torv i København. Samme dag spiller Michel Belli og band samt Tue West gratis koncert på Torvet klokken 12-17.

Programmet er som følger:


  • Kl.11.00-12.00: DJ Vig og Buchave
  • Kl.12.00-12.30: Tue West
  • Kl.12.30-14.00: DJ Vig og Buchave
  • Kl.14.00-14.30: Øst, Myggen og Liljeroth
  • Kl.14.30-16.00: Dj Vig og Buchave
  • Kl.16.00--16.45 Michel Belli

Begivenheden sætter fokus på Amnestys kampagne for, med egne ord, "at stoppe våbenhandelsvanviddet" og forhindre salg af våben til lande, der krænker menneskerettighederne.
 
I den mere muntre afdeling er den 9. juni er også dagen, hvor Danmark spiller sin første kamp ved EM i fodbold mod Holland klokken 18.00. Amnesty håber, at publikum vil være med til at varme op til kampen med koncert på Gammeltorv, inden turen går til Kvæsthusmolen eller Søndermarken, hvor kampen vises på storskærm.

ANNONCE