DR bliver stævnet for penis-satire

DR bliver stævnet for penis-satire

Vilhelm Gregersens barnebarn har stævnet DR på grund af Rytteriets sketch over advents-sangen "Der er noget i luften, jeg ved ikke hvad", skriver Ekstra Bladet i dag.

Sangen blev skrevet af Vilhelm Gregersen i 1911, og mellem jul og nytår 2011 blev den fremført i DR2s satireprogram Rytteriet, hvor medlemmer fra DRs pigekor sang med Rasmus Botoft som pladeproducer og Martin Buch som dirigent. Det er omskrivningen af sangen, hvor "luften" er skiftet ud med ordet "penis", som ligger til grund for stævningen.

"Jeg er fortørnet over, at DR og Rytteriet misbruger 100-årsdagen for sangen til at lave denne fornærmende udgave. Når jeg stævner DR, handler det ikke om penge. Det er en æressag for mig. Jeg synes, Rytteriets sang er smagløs og modbydelig," siger Ulf Gregers Andersen til Ekstra Bladet.

De to herrer bag Rytteriet, Rasmus Botoft og Martin Buch, undskylder og siger til Ekstra Bladet: "Vi er meget kede af, at Vilhelm Gregersens barnebarn er blevet ked af det. Vi syntes bare, det var en kærlig lille joke. Det er fis og ballade. Vi har ikke haft til hensigt at støde nogen eller ødelægge nogen sange."

Ophavsretten til værket "Der er noget i luften, jeg ved ikke hvad" er for længst udløbet, og der er da også givet afslag på fri proces af Civilstyrelsen. Dette skyldes, at styrelsen ikke tror på, at barnebarnet Ulf Gregers Andersen kan få medhold i sagen. Han ønsker ud over æresoprejsning og en erstatning også, at DR forpligtes til at bringe en mindeudsendelse om komponisten og pastoren Vilhelm Gregersen.

Rytteriet har lavet en hel serie af "penis-sange" og ingen komponister har før klaget over sangenes omskrivninger. Tværtimod har blandt andre Sanne Salomonsen moret sig over Rytteriets version af 'Sui-sui', hvor Martin Buch sang: "Penis, penis, penis, penis løber hjemmefra".

Se indslaget, hvor Rytteriet laver sjov med "Der er noget i luften, jeg ved ikke hvad"


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA