Nyhed

Grøn Koncert-kunstnere udsmykker tog

Festivalen fejrer 30-års jubilæum, og i den anledning er et DSB-tog blevet udsmykket og tagget af de optrædende kunstnere

I anledning af Tuborg og Muskelsvindsfondens grønne koncerter, der i år bliver afviklet fra den 19. til den 29. juli, afholdt Grøn Koncert i samarbejde med DSB et pressemøde, da en nyt særligt Grøn Koncert-togsæt skulle indvies, for at fejre Grøn Koncerts jubilæum. Et udsmykket et af slagsen, der er blevet dekoreret i en særlig Grøn Koncert-facon, ligesom de optrædende kunstnere som L.O.C., Burhan G., Alphabeat og Nephew fik anledning til at slå deres krussedulle plus det løse på vognen. Togsættet vil køre i hele landet sommeren over.

Det gav dermed anledning til, at der kunne afstemmes forventninger hos både Grøn Koncert og de fremmødte kunstnere før årets otte koncerter, der i år kommer forbi Kolding, Randers, Aarhus, Aalborg, Esbjerg, Odense, Næstved og Valby.

Tårnhøje forventninger


– Jeg synes, at der er en rigtig god kobling mellem DSB og Grøn Koncert, fordi DSB bringer folket ud til festen på en god og sikker måde, og vi har som arrangør bag Grøn Koncert en klar intention om, at det også godt må være sikkert at komme frem til vores koncerter, når man nu har mulighed for at købe alkohol. Jeg synes, at samarbejdet er med til at skabe opmærksomhed på en god måde både for DSB og Grøn Koncert, vores samarbejdspartner Tuborg og Muskelsvindsfonden. Det er en god win-win-situation for alle, fortæller direktør for indsamlingsafdelingen i Muskelsvindsfonden, Theis Petersen over for GAFFA.

Hvad har I af forventninger til festivalen i år?

– Som det ud lige nu med vores 30 års jubilæum, og det musikprogram vi har fået sammensat, så er mine forventninger tårnhøje. Vi kan allerede se på billetsalget, at det går rigtig godt. Jeg krydser fingre for, at vi får en bare nogenlunde god sommer – vejrmæssigt, og så jeg sikker på, at det bliver et brag af en succes.


At slå dem hårdt i maven

Et af de bands, der i år vender tilbage til Grøn Koncert er Nephew, der senest gæstede festivalen for fem år tilbage, og de beretter, at de ser meget frem til at betræde de grønne koncerters scener.

– Helt grundlæggende glæder vi os ekstremt meget. Fordi vi har været staldet op i et par år, og nu kribler det voldsomt i benene for at komme på græs og komme ud og spille. For at møde publikum og spille for dem, men også for at hænge ud sammen – være af sted sammen. Men endnu mere for at præsentere et par nye numre, som vil være på vores kommende album "Hjertestarter", der kommer til efteråret. Der har vi et par stykker, som vi vil prøve at lufte. Det glæder vi os pisse meget til. Grøn Koncert bliver en kombination af at gå ned på knæ for publikum, og at så slå dem hårdt i maven – som vi jo altid gør haha – det er den måde vi appellerer til folk, forklarer en smågrinende Simon Kvamm til sine bandkammerater i DSB-vognen.


– Vi har altid holdt af den opgave det er at spille på Grøn, for det er 50 procent mennesker, der kommer for musikken, og det er 50 procent for skovturen. Udfordringen er at få dem, der sidder på strandstolene, op af dem. Det er ikke altid, det lykkes, men nogle gange er det lykkedes for os med en hårdhændet kærlig behandling. Det glæder vi os til at se, om vi kan igen, slutter Kvamm og co., der forsikrer, at det var deres debut med at udsmykke en togvogn med en tusch.

"En gratis billet til Grøn Koncert"

Ligeledes forbereder den aarhusianske rapper Liam O'Connor sig til blandt andet at skulle forbi Aarhus en smut på Grøn Koncert,


Hvad ser du mest frem til?

– Nu har jeg jo fået sagt, at jeg glæder mig rigtig meget til at spille i Aarhus, men det er fordi, at jeg nærmest kan se scenen – eller fra scenen kan jeg nærmest se mit barndomshjem. Så bliver man glad, når man kan føle, at man er på hjemmebane.

Hvad gør for dig personligt, at Grøn Koncert skiller sig ud fra andre festivaler?


– Den har en stærk arv. Det er noget, alle folk på en eller anden måde er vokset op med. Der er 30 års jubilæum, så de er gået i gang, da jeg var to. Jeg kan altid huske, at det har været der, så det er en ting, man selvfølgelig rigtig gerne vil være en del af. Om ikke andet, så vil man nok selv ende med at stå ude på pladsen og hygge sig, hvis man ikke selv skulle spille. På den måde er det fedt – det er jo en gratis billet til Grøn Koncert, haha.

Er det din debut med at tagge en togvogn?

– Det er det faktisk, jeg har skrevet noget i en tunnel og sådan noget. Mig og Burhan stod faktisk og snakkede om det, og jeg kan ikke huske, hvad jeg skrev dengang. Det var et eller andet åndssvagt, men jeg har forsøgt at lave U$Os autograf også. Det er lidt fjollet, normalt får man jo bøder, så folk gør det med rystende hånd.


Til Grøn Koncert optræder Burhan G., Alphabeat, Malk de Koijn, Rasmus Seebach, L.O.C. og Nephew. Det er fra den 19. juli til den 29. juli landet over, og billetter kan forhandles via GAFFA Live.

ANNONCE