x

Kim Larsen genudgiver forbudt ep

Kim Larsen genudgiver forbudt ep

En mangeårig strid er endeligt blevet løst mellem Kim Larsen, forlaget Gyldendal og forfatteren Frank Jægers efterladte. Den 25. juni udkommer Larsen-ep'en "5 Eiffel", som blandt andet indeholder to fortolkninger af Frank Jægers digte. Ep'en har fået legendestatus, da den nærmest ikke har været til at opdrive siden den første udgivelse for tredive år siden. Desuden er musikerne på optagelsen tæt på det oprindelige Gasolin'. 

Kim Larsen har været en stor del af dansk musikliv i mere end 30 år. Historien startede i 1970′erne med legendariske Gasolin', og siden manifesterede Kim Larsen sig som soloartist med en imponerende række albums.

På ep'en "5 Eiffel" fra 1982 har Kim Larsen på to af sangene tolket digte af Frank Jæger. Hans omskrivning af digtene førte til en tilbagetrækning af ep'en, og siden har Jægers arvinger og Gyldendal blokeret udgivelsen. Nu er man imidlertid nået til enighed, og ep'en udkommer nu for første gang på cd.

Digtene "Være-digtet" og "April, April" indgår i henholdsvis "Åh at være en høne" og "Bedstefar ta' dine tænder på". Blandt de tre øvrige numre, som er at finde på ep'en, finder man en tolkning af den 50 år gamle Elvis Presley B-side "Just Tell Her Jim Said Hello".

Musikerne på optagelserne er noget nær det originale Gasolin'. Her spiller Franz Beckerlee på guitar og saxofon, Bjørn Uglebjerg på trommer og Wili Jønsson på bas. Derudover medvirker Thomas Grue på guitar og Klaus Agerschou på klaver.

Titlen "5 Eiffel" henviser til det gamle cigaretmærke Eiffel, der blev solgt i 5 styk pakker.

Trackliste:

1. Åh at være en høne

2. Just Tell Her Jim Said Hello

3. Jægerens kvarter

4. Bedstefar ta' dine tænder på

5. Kit


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA