x

Copenhell-arrangør er tilfreds

Copenhell-arrangør er tilfreds

Copenhell er overstået efter en weekend med metal ad libitum på Refshaleøen i København – i alt 26 bands fra ind- og udland, fra Red Warszawa over Soulfly til Slayer og Marilyn Manson. Oven på oprydningen har vi fanget talsmand og booker Jeppe Nissen fra arrangøren Live Nation for at få en evaluering.

Hvordan synes du selv, Copenhell er gået?

– Jeg synes, festivalen er gået rigtig godt. Der var ingen aflysninger, og i modsætning til de to første år havde vi godt vejr i år. Og der var en rigtig god stemning. Vi har også fået masser af roser i pressen og på vores Facebook-væg, og den kritik, der har været, går på de små detaljer. Der var heller ingen slagsmål, selvom der blev drukket mange øl.

Hvor mange billetter solgte I?

– Omkring 8500, og vi havde over 10.000 inde på pladsen hver dag, når man lægger frivillige, pressefolk og gæster til. Billetsalget ligger på cirka 3000 flere end sidste år, så nu er vi på det niveau, vi gerne vil være.

Hvordan ser økonomien ud – bliver der overskud?

– Det regner vi med, men hvor stort det bliver, har vi ikke overblik over endnu. Men jeg kan i hvert fald love, at der kommer en Copenhell til næste år. Muligvis i samme weekend, men det er vi ikke helt sikre på endnu.

Vores anmelder Hansen skriver, at lyden ikke var særlig god under en del af koncerterne. Hvad er din kommentar til det?

– Vi havde i hvert fald et state of the art-lydanlæg på scenerne – Turbosound Flashline – men det er jo de enkelte gruppers egne lydfolk, der laver lyd, så det kan vi ikke gøre så meget ved. Og vejr og vind spiller selvfølgelig også ind.

Hansen skriver videre, at der "er klart nogle mentale udfordringer i at spille metal i solskin". Egner mørk metal sig til en festival i dagslys?

– Ja, der er jo mange typer metal, og det er jo ikke lige dystert det hele. Meget af det fungerer selvfølgelig godt i mørke, men det kan jo ikke lade sig gøre at lave en udendørs festival kun i mørke i Danmark. Og når musikken spiller, så betyder vejret ikke så meget.

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA