x

The Alpine nåede finalen

The Alpine nåede finalen

De sidste fem uger har man torsdag aften kunnet følge musikkonkurrencen The A Cut på MTV, og her til aften blev vinderen så afsløret. Valget faldt på engelske Youth of Britain, der vandt konkurrencen og dermed fik lov til at varme op for Anastacia til en koncert med 35.000 tilskuere i Koblenz, Tyskland.

Men Youth of Britain fik kamp til stregen af danske The Alpine, der som et af de to finalebands havde vundet retten til at indspille i det legendariske Abbey Road-studie, og som derefter sammen med Youth of Britain var taget til Tyskland, hvor det umiddelbart inden Anastacia-koncerten blev afgjort, hvilket af de to bands, der havde vundet konkurrencen og opvarmningsjobbet.

GAFFA var til stede, da afgørelsen faldt og fik som det eneste danske medie en snak med The Alpine om deres oplevelse af at medvirke i en MTV-serie.

– Vi var totalt skeptiske både før vores audition, og også da vi blev inviteret til London, fortæller The Alpines trommeslager Simon Kringel. The Alpine havde været et blandt mange håbefulde bands, der var mødt op til audition på Stengade 30. Men som de hurtigt skulle finde ud af, er ventetiden en stor del af at være involveret i en MTV-produktion. Efter at have ventet fire timer var bandet klar til at give op og var nærmest på vej ud af døren, men blev kaldt tilbage, og det var ganske heldigt taget i betragtning af, at deres optræden skaffede dem en plads blandt de ti bands, der skulle flyves til London for at deltage i The A Cut.

– Der var tunge overvejelser omkring, hvorvidt vi kunne være en del af et koncept af denne type, siger sanger Peter Boesen og fortsætter: – Der kan jo være en downside ved at blive stemplet som et MTV-band.

Bandets kvindelige islæt, Ida Strand, fortsætter: – Og så er der bare noget ved ordet Reality Show.
Men bandet konsulterede en række forskellige folk i branchen, der alle havde havde opfordret dem til at springe ud i det, og så bare prøve at få det bedste ud af det. Det medførte, at bandet sagde ja tak til MTV og fik et ti-dages ophold i London med ni andre bands, der inkluderede bands fra England, Tyskland, Italien og så færøske The Dreams og danske Kiona.

Ingen stjernenykker undervejs
Overraskende nok var der ikke den store konkurrencementalitet mellem de ti bands, der alle syntes bare at se det som en oplevelse. The Alpine havde selv en sund, dansk indstilling til begivenhederne, og bandets guitarist, Mikkel Brynildsen, beskriver italienske Frost som nærmest ”urealistisk afslappede”, så der var heldigvis ingen stjernenykker undervejs. Men der kom dog lidt mere pres på, da det skulle afgøres, hvilke to bands, der skulle være de sidste to.

– Udvælgelsen til finalen var ret nervepirrende. Efter den sidste opgave blev vi sendt ind i et lokale til Youth of Britain, hvilket betød, at The Dreams og Frost var i et andet lokale, og så meldte paranoiaen sig, fortæller Ida. De to bands havde ventet i over en time, hvor de havde diskuteret forskellige scenarier, inden de fik at vide, at det var de andre to bands, der skulle sendes hjem.

– Selvom man har den indstilling, at det bare er et show, så bliver man alligevel grebet af det, når man har været ti dage i MTV-land.

De fire tilbageværende bands var desuden blevet informeret om, at de to finalebands skulle indspille i ”et legendarisk engelsk studie”, og det havde ikke været specielt svært at regne ud, at der måtte være tale om Abbey Road. Det satte ikke ligefrem en dæmper på lysten til at blive i konkurrencen.

I Beatles' fodspor
Om bandets tur i Beatles’ fodspor siger Mikkel: – Det var superfedt at være i Abbey Road. Der skulle dog tages en masse billeder, inden vi kunne komme i gang med at indspille. Men det betød, at der var tid til at gå på sightseeing i bygningen, hvilket der jo ikke er så mange, der får lov til, og Simon fortsætter:

– Det var faktisk den største oplevelse – at få lov til at gå ind i det legendariske indspilningsrum.
The Alpine havde frie hænder til selv at bestemme, hvilket nummer de ville indspille, og valget faldt på ”Mondays Look The Same”, der var blevet skrevet som en af konkurrencens opgaver. Bassist i The Alpine, Bjarke Monrad, forklarer: – Vi indspillede det nummer, vi lavede derovre, fordi det viste sig, at det var den alle de andre gik og sang med på.

Så selvom The Alpine ikke vandt, har de alligevel fået en indspilning, eksponering på MTV og en masse oplevelser ud af processen. – Vi har lært en masse om branchen ved at være med. Vi kommer jo fra lille Danmark, og dér findes der bare ikke players på samme måde som her”, fortæller Bjarke og refererer til de managers og pladeselskabsfolk, de har været i kontakt med, mens programmet blev optaget.

– Overordnet har det bedste været, at vi som band er blevet stærkere, fordi vi har kunnet stå gennem det pres, vi har været udsat for. De mange påvirkninger udefra har gjort, at vi er blevet mere sammentømrede og bevidste om, hvem vi er, og hvad vi kan levere, slutter Simon.

Besøger man bandets webside, kan man i gæstebogen se, at der er interesse fra fans af showet fra hele Europa, og bandet har desuden oprettet en særlig A Cut Diary, hvor de giver deres egen vurdering af, hvordan det var at tilbringe tid i MTV-land.

Siden optagelserne til The A Cut sluttede, er der sket en masse for The Alpine. Bandet arbejder videre med det tyske managementbureau Exzess Berlin, de allerede havde en aftale med inden MTV-eventyret, og gennem dem medvirkede de på dette års PopKomm-festival. I den forbindelse blev der skabt kontakt til en videoinstruktør, og der blev også snakket med forskellige tyske pladeselskaber. Det er også blevet til en optræden på Danmarks Smukkeste Festival, og bandet er netop nu i Sverige for at indspille sange til et debutalbum, der formodentlig kommer i begyndelsen af 2006.

The Alpine


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA