Nyhed

Historiske Stones-optagelser ser dagens lys

Rullestenenes gæsteoptræden med blueslegenden Muddy Waters i '81 udkommer på dvd

I november '81 var Rolling Stones på landevejen med en af deres spektakulære stadionturnéer, og da karavanen nåede frem til Chicago for at give tre koncerter på Rosemont Horizon benyttede bandet lejligheden til at læge vejen forbi The Checkerboard Lounge - den på det tidspunkt 66-årige bluesmester Muddy Waters egen klub. Dén aften var Muddy og makkerne selv på scenen, og få numre inde i sættet fulgte først Jagger og siden Richards, Ian Stewart og Ronnie Wood forbilledets opfordring til at slutte sig til ham på scenen.

Jagger udveksler linier med Waters, mens Richards kravler henover bordet med den obligatoriske smøg i flaben for at nå frem til scenen, og nu finder de historiske optagelser langt om længe vej til hjemmebiografen, idet Eagle Rock Entertainment udsender hele koncerten på dvd. Den udkommer med den passende titel "Muddy Waters & The Rolling Stones Live at the Checkerboard Lounge" den 9. juli. Med på optagelserne er desuden, udover det faste backingband, Buddy Guy og Lefty Dizz.

Den intime bluesaften kan med god ret kaldes en afsøgning af rødderne for The Rolling Stones, hvis første to album består af fortolkninger af forlæg fra gamle blueskoryfæer som Willie Dixon og Jimmy Reed.

Også i blues-regi genforenedes tidligere og nuværende medlemmer af Stones i øvrigt i lørdags (30. juni, red.): Bill Wyman, Ronnie Wood og Mick Taylor optrådte sammen i London ved en hyldestkoncert til det gamle bluesselskab Chess Records. Bassist Bill Wyman forlod The Rolling Stones i '93, mens Mick Taylor var guitarist i gruppen fra Brian Jones død i sommeren 1969 og frem til Ron Wood overtog tjansen i '74. Taylor nåede således at sætte sit præg på centrale plader som "Sticky Fingers" og "Exile on Main Street".

På billedet er bandet fanget i en lidt ældre udgave, nærmere bestemt på scenen i Martin Scorseses koncertfilm "Shine a Light" fra 2008.

Trackliste:

Sweet Little Angel
Flip, Flop and Fly
Introduction
Baby Please Don't Go
Hoochie Coochie Man
Long Distance Call
Mannish Boy
Got My Mojo Working
Next Time You See Me
One-Eyed Woman
Baby Please Don't Go
Clouds in My Heart
Champagne & Reefer
Instrumental
You're Gonna Miss Me When I'm Gone
Black Limousine


ANNONCE